Rallin SM-sarjan huippukuskeilla vain lyhyt tauko – Kouvolan SM-rallissa yli 150 autokuntaa

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Kouvolan ympäristössä.

Ilman yleisöä ajettavassa kilpailussa ovat mukana myös rallin Suomen Juniorimestaruus- ja nuorten SM-sarjojen kuljettajat, jotka ajavat Kouvolassa kauden ensimmäisen osakilpailunsa. Kouvolan SM-ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 153 autokuntaa.

Osa SM1-luokan kärkikuljettajista osallistui viime viikonloppuna Rovaniemen MM-ralliin. WRC3-luokassa voiton ottanut Teemu Asunmaa starttaa sarjan johdossa Kouvolaan.

– Ei tule montaa päivää taukoa. Lämmintä on ollut ja tiet ovat varmaan menneet jo soralle, lunta ja jäätä ei pitäisi paljoa teillä enää olla. Pakkasta kuitenkin lupailee viikonlopuksi, ja olosuhteet ovat kuitenkin kaikille samat, Asunmaa kertoo SM-sarjan tiedotteessa.

SM-kauden avanneessa Tunturirallissa voittoon ajaneen Asunmaan kovimmat haastajat ovat pistekakkonen Juha Salo ja kolmantena oleva Emil Lindholm, joka oli myös mukana WRC3-kisassa viime viikonloppuna. Rovaniemellä pitkään johtanut Lindholm joutui keskeyttämään ajettuaan lumipenkassa olleeseen puuhun.

Kouvolassa nähdään myös kilpailullisessa mielessä M-Sport Polandin rakentaman nelivetoisen Ford Fiesta Rally3 -auton debyytti. Autoa käskyttää EM-sarjan viime vuoden ERC3-luokan mestari, virolainen Ken Torn. Torn ei aja Kouvolassa pisteistä vaan starttaa kilpailuun luokassa 6.

SM2-luokassa tuloslistojen kärkipäähän on tyrkyllä kolme kovaa. Tunturissa luokan voittaneelle Jaro Kinnuselle kovimman haasteen heittävät Kristian Kiviniemi ja luokan viime vuoden mestari Ville Hautamäki.

– Kyllä Jaro varmasti lyötävissä on, mutta kyllä kaiken pitää onnistua, jos meinaa tässä sakissa voittaa. Tiukka kausi on tulossa, mutta sehän tässä lajissa onkin parasta, Tunturissa Kinnusen jälkeen toiseksi ajanut Kiviniemi miettii.

SM3-luokassa nähtiin Rovaniemen avauskilpailussa pienoinen yllätys, sillä luokan voitti lähes ylivoimaisesti Tuukka Hallia, joka vasta viime vuoden lopulla siirtyi rallisprinteistä rallin puolelle.

– Tietysti Tunturin voiton jälkeen lähdetään syöttämään Kouvolan erikoiskokeille hyvillä mielin. Siellä on varmasti hieno reitti ja kilpailu luvassa, Hallia kertoo.

Kouvolan kilpailussa voitto tuskin irtoaa yhtä helposti, sillä mukana ovat junioreiden MM-kauteen valmistautuvat Sami Pajari sekä Lauri Joona, jonka tammikuinen Rovaniemen kisa meni pipariksi heti avauspätkällä autokunnan ajauduttua lumipenkkaan.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Printsport Junior Cup on mukana erillisenä sarjana myös Kouvolassa. Sarjaan voivat osallistua kaikki alle 30-vuotiaat SM3-luokan kuljettajat. Sarjan järjestäjä, Eero Räikkösen luotsaama Printsport Racing on kasannut sarjan voittajalle vakuuttavan palkintopotin, johon kuuluu muun muassa testipäivä ja yksi SM-tason ralli R5-luokituksen autolla.

SM4-luokassa ajetaan nyt toista vuotta putkeen V1600-luokituksen autoilla ja Kouvolassa luokkaan mukaan on ilmoittautunut kaikkiaan 13 autokuntaa. Tunturissa luokkaa hallitsi Oskari Heikkinen ennen Konsta Saarista.

Kouvolan SM-rallissa ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta lauantaina.

Kouvolan SM-rallin aikataulu:
10.00 EK1: Hermunen 1 (29,80 km)
10.39 EK2: Rämälä 1 (11,70 km)
11.15 Huolto
12.52 EK3: Teuroinen (14,42 km)
13.34 EK4: Väärtti (14,37 km)
14.30: Huolto
16.20 EK5: Hermunen 2 (29,80 km)
16.59 EK6: Rämälä 2 (11,70 km)

Lue myös nämä

  • Uusimmat