Emil Lindholm puolustaa voittoa Kouvolassa – alla iso ulosajo Rovaniemen MM-rallissa

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: GRX Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu lauantaina kauden toisella ja samalla viimeisellä talviosakilpailulla Kouvolassa.

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen puolustavat TGS Worldwiden tiimin Skoda Fabia R5 Evolla edellisen Kouvolan SM-rallin voittoa.

Ralli SM-kauden avauksesta Rovaniemeltä kolmannen sijan ajanut Lindholm lähtee Kouvolaan tavoittelemaan kärkipään sijoitusta. Säätiedot lupaavat lauantaille pakkaspäivää, joten tuleva reitti on takuuvarmasti jäässä.

Viime viikonlopuna Rovaniemen MM-ralli sujui Lindholmilta mollivoittoisesti, kun mies joutui keskeyttämään ulosajoon lauantaiaamuna.

– Rovaniemen MM-rallista on otettu opiksi ja katse on tulevassa. Kouvolassa on luvassa ilmeisen hyvä talvikeli. Ajan vielä ennen rallin nuotitusta MRF Tyresin talvirallirenkailla yhden testin, jotta kaikki on kunnossa tulevaan, Lindholm kertoo.

Ennakkotiedot kertovat myös reitin uudistuneen edellisistä Kouvolan SM-ralleista. Ja hyvä niin sillä edellisen kerran Kouvolassa ajettiin SM-pisteistä vain puoli vuotta sitten syksyllä.

– Meille on ollut yleensä hyvä asia, että reitit uudistuvat. Kun nuoteista ajetaan niin se on meiltä yleensä onnistunut hyvin.

Rallin SM-sarjassa renkaiden määrä on aina rajattu. Kouvolan SM-rallissa kukin kilpailija saa käyttää korkeintaan kahdeksaa rengasta. Edessä on reilut 110 renkaiden nastoja kuluttavaa EK-kilometriä.

– Edessämme on todennäköisesti kovaa jäätä tai jäätynyttä soratienpintaa. Onneksi MRF:llä on renkaita valittavissa jokaisella nastaulkonemalla. Heiltä löytyy oikea rengas jokaiseen keliin. Se on toki visainen juttu päättää, kuinka korkealla nastalla kisaan lähdetään. Nuotitetaan pätkät ensin ja mietitään päätös sen jälkeen.

– Kärkipäähän totta kai tähdätään. Haluamme uudelle renkaalle kovavauhtisia kehityskilometrejä ja haluamme verrata tuotettamme muiden valmistajien renkaisiin. Lähdemme ralliin ilman mitään ennakkotavoitteita. Teemme parhaamme ja lauantai-iltana sitten nähdään, mihin se riittää, Lindholm muistuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat