Huttunen taipui Pietariselle Rally Estoniassa – ”Olemme menossa säätöjen kanssa oikeaan suuntaan”

Jari Huttunen. Kuva: Jari Nurminen / Rally Photos Finland
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viikonloppuna Virossa ajettu kaksipäiväinen Rally Estonia oli Jari Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle testikilpailu ennen heinäkuun lopussa ajettavaa Jyväskylän MM-rallia. Hyundai i20 R5:llä ajava nuori lupaus nappasi kisasta R5-luokan toisen sijan ja ajoi samalla yleiskilpailun viidenneksi.

Eroa R5-luokan voittaneeseen Eerik Pietariseen oli hyvän taistelun jälkeen maalissa 18 sekuntia. Huttunen kellotti kisassa luokan pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle.

– Hyvä testiralli ja saimme loppua kohti vauhtia parannettua, kun muutimme iskunvaimennusta. Nyt olemme menossa säätöjen kanssa oikeaan suuntaan, mutta pitoa pitää vielä löytää lisää. Auto toimi hienosti eikä kova kuumuuskaan aiheuttanut mitään ylimääräisiä ongelmia, Huttunen sanoo tiedotteessa.

Ensimmäistä kertaa Virossa kilpaillut Huttunen oli tyytyväinen kokemaansa. Kaksipäiväinen kilpailu oli hyvä testirupeama ennen kotikisaa, josta on viime vuodelta WRC2-luokan voitto puolustettavana.

– Tämä kisa oli uusi tuttavuus ja se yllätti positiivisesti. Erikoiskokeet olivat hyviä ja niille oli rakennettu hyppyreitä, jotka olivat mielestäni hyvin samanlaisia kuin Suomessa. Hyödyllinen ja mukava kilpailu Jyväskylää silmällä pitäen. Siihen valmistautuminen jatkuu nyt testien merkeissä Keski-Suomessa.

Yleiskilpailun voittoon Otepään alueella ajetussa rallissa ajoi Toyotan WRC-tähti Ott Tänak. Isäntämaan rallitähti kukisti Hyundain Hayden Paddonin liki minuutilla.

Citroenin Craig Breen oli kolmas yli kolme minuuttia Tänakia perässä. Breen oli pitkään kiinni rallin kakkostilassa, mutta rallin loppumetreillä langetettu kahden minuutin ja kymmenen sekunnin aikasakko pudotti irlantilaisen kolmanneksi.

Rally Estonia, lopputulokset:
1. Ott Tänak Toyota Yaris WRC 1.12.31,1
2. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC  +59,3
3. Craig Breen Citroen C3 WRC   +3.12,6
4. Eerik Pietarinen Skoda Fabia R5 +4.02,1
5. Jari Huttunen Hyundai i20 R5  +4.19,9
6. Georg Gross Ford Fiesta WRC   +4.35,5
7. Valeri Gorban Mini WRC     +5.16,5
8. Raul Jeets Skoda Fabia R5    +5.32,7

Lue myös nämä