Emil Lindholm kirjoitti historiaa Sastamalassa – ”Olen todella tyytyväinen”

Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen Suomen MM-rallin kenraaliharjoitus päättyi voitokkaasti. Lindholm hallitsi Skodallaan Sastamalassa ajettua Autoglym-rallia alusta loppuun ja ajoi uransa ensimmäiseen rallin yleiskilpailun voittoon 29,7 sekunnin erolla ennen Jarkko Nikaraa.

Lindholm, 22, kellotti rallin seitsemälle erikoiskokeelle viisi pohja-aikaan. Nuori rallilupaus jätti testirallissaan taakseen muun muassa Toyota Gazoo Racingin koulutusohjelmassa olevat kolme autokuntaa sekä Skodan tehdaskuljettaja Ole Christian Veibyn.

Lindholmit kirjoittivat samalla Autoglym-ralliin uuden sivun historiaa, sillä rallin voittajaluettelosta löytyy sekä isän että pojan nimet. Emilin isä Sebastian Lindholm voitti saman rallin kolme kertaa peräkkäin vuosina 2001-2003.

– Sehän tässä kaikkein tärkeintä olikin, että nimi on nyt samalla listalla. No ei vaan, Lindholm hymyilee.

– Kisa oli raskas vaikka se ei ollut kovin pitkä. Kovaa sai ajaa. Mahtui päivään muutama läheltä piti tilannekin, mutta niitä oli sattunut muillekin. Oli aika liukasta ja pito vaihteli. Mutta ensimmäinen yleiskilpailun voitto, hyviä päänahkoja ja vielä Suomen MM-rallin kenraali. Olen todella tyytyväinen, Lindholm iloitsi maalissa.

Lindholm kertoo, että ajo Sastamalassa lähti kulkemaan heti ensimmäiseltä erikoiskokeelta alkaen.

– Kun ajo sujuu kuin itsestään niin silloin tuloskin on yleensä hyvä. Kyllä se vauhti auton sisällä tuntui, mutta ajo oli rentoa ja en joutunut puristamaan ja miettimään ajamistani vaan ne ajat tulivat nätisti ja itsestään. Kyllä tämä oli urani tähän asti paras tulos ja samalla paras kokonaisuus, Lindholm myöntää.

Lindholm sanoo, että voiton myötä fiilikset Suomen MM-ralliin ovat korkealla.

– Täällä EK 3/6:n välitie oli onneksi heikommassa kunnossa ja urilla, joten pääsimme testaamaan myös niitä ajo-olosuhteita, jotka tulevat meille Jyväskylän pikkuteillä vastaan. Oli hyvä, että pääsimme ajamaan myös urissa.

– Tavoite Suomen MM-rallissa on maltillinen. Taustallani on vasta kolme MM-rallia, joten mitenkään isolla riskillä en lähde sijoituksia tavoittelemaan. Oma perusvauhtini on jo ihan ok-tasolla. Ajetaan omaa kyytiä, pidetään auto ehjänä ja yritetään välttää turhat murheet niin tuloskin voi sitä kautta olla ihan hyvä, Lindholm laskee.

Suomen MM-osakilpailu Neste Ralli ajetaan 26.-29. heinäkuuta Keski-Suomen sorateillä. Emil Lindholm ja Mikael Korhonen osallistuvat rallissa WRC-2-luokkaan Skoda Fabia R5:lla. Kaksikon lähtönumero on 46.

Lue myös nämä

  • Uusimmat