Huomasitko tätä? Sebastien Ogier meni laskuissa sekaisin yleisöpätkällä

Toyotan Sebastien Ogierille sattui varsin hupaisa virhe Uuden-Seelannin MM-rallin avauserikoiskokeella.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier teki virheen Aucklandin lyhyellä yleisöpyörityksellä erikoiskokeen puolivälissä. Ranskalaisässä kiersi yhden esteen kolme kertaa, kun kaksikin kertaa olisi riittänyt.

Lyhyt 1,78 kilometriä pitkä asvaltilla ajettu yleisöpätkä piti sisällään kolme kahteen kertaan ajettavaa ”donitsia”. Ogier kiersi kuitenkin keskimmäisen esteen kolmesti vaaditun kahden sijaan. Tallinsa lehdistötiedotteessa kahdeksankertainen mestari ei kuitenkaan ruotinut virhettä, joka otti aikaa noin neljä sekuntia.

– Ennen pätkää satoi vettä, mikä teki ensimmäisestä pätkästä vaikean. Tie ehkä vähän kuivui takana tulleille autoille, Ogier summasi.

Aucklandin yleisöerikoiskoe ei kuvannut millään tavalla itse rallia, mutta tarjosi kuitenkin uusiseelantilaisille rallifaneille moottoriurheiluviihdettä maan isoimman kaupungin keskustassa. Ogier oli lopulta EK:n kahdeksanneksi nopein jäätyään Hyundai-kuski Ott Tänakin pohja-ajasta 4,5 sekuntia.

Ennen yleisöpätkää Uudessa-Seelannissa kurvailtiin myös testierikoiskoe, joka oli huippunopea. Kalle Rovanperä oli testierikoiskokeen nopein hurjalla keskinopeudella 147,3 kilometriä tunnissa. Ogier oli shakedownilla viides puoli sekuntia suomalaista tallikaveriaan hitaampana.

– Testipätkä ei kuvannut itse rallia kovinkaan hyvin, mutta oli älyttömän nopea. Se oli minulle tärkeää, jotta sain luottoa takaisin ajamiseen kovavauhtisissa paikoissa. Sellaisia on nimittäin luvassa myös kilpailussa. Juuri nopeat osuudet ovat vaikeimpia kolmen kuukauden ajotauon jälkeen, Ogier sanoi.

– Haluan taistella kärkisijoista ja voitostakin, jos vain pystyn. Toivottavasti lähtöpaikastamme on apua. Taatusti tulemme antamaan kaikkemme.

Myös Kalle Rovanperä oli tehdä virheen ”donitsien” pyörittelyssä, kun suomalaiskuski oli vähällä kiertää yhden esteen vain kertaalleen. Rovanperä oli menossa pätkällä eteenpäin, kunnes tajusi virheensä ja palasi äkkiä toiselle kierrokselle.

Uuden-Seelannin perjantain ensimmäinen erikoiskoe ajetaan myöhään torstai-iltana Suomen aikaa. Rallit.fi seuraa läpi yön kisan tapahtumia.

Katso alapuolelta Uuden-Seelannin MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat