Quantcast

Mikko Heikkilä jahtaa uran ensimmäistä SM-titteliä – ”En ajatellut ottaa paineita”

Mikko Heikkilä kilpailee SM1-luokan mestaruudesta tulevana viikonloppuna Kouvolassa.
Samu Vaaleri ja Mikko Heikkilä
Kartanlukija Samu Vaaleri ja Mikko Heikkilä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM-pistetaulukossa toisena oleva nurmijärveläiskuljettaja puolustaa viime vuoden talvella ajetun Kouvolan SM-osakilpailun voittoa.

Heikkilällä ja kartanlukija Samu Vaalerilla eroa pistekärkeen on vain kahdeksan pistettä. Päätösosakilpailusta jaossa olevien 1,5-kertaisten SM-pisteiden johdosta mestaruuden vie SM1-luokan kärkikaksikosta korkeammalle sijoittunut kuljettaja. Heikkilälle SM-mitalitaistelu ei tuota suurempaa stressiä.

– Varmaan nyt olisi hyvä mahdollisuus ottaa niitä paineita, mutten kuitenkaan ajatellut ottaa. Loppujen lopuksi kyseessä on kisa siinä missä muutkin, vaikka pikku kutkutus onkin lisämausteena. Valmistautumisen tulee kuitenkin olla samanlainen kuin muihinkin osakilpailuihin. Mikkelin jälkeen on hyvä fiilis ja siltä pohjalta on hyvä lähteä, Heikkilä summaa.

Katso SM-sarjan pistetilanne täältä.

Skoda Fabia Rally2 Evo- kilpuria kuljettava Heikkilä luonnehtii Kouvolan teitä vauhdikkaiksi. Kilpailun voittoa puolustava Heikkilä lähtee uudelle reitille luottavaisin mielin.

– Kouvolassa tiet ovat perinteisesti olleet nopeita ja reitti hyvä. Tämän vuoden reittiä on hankala vielä kuvailla, sillä ainoastaan yksi kilpailun erikoiskokeista on ajettu aiemmin. Uskon reitin olevan meille sopiva, edellisellä kerralla voitettiin täällä ja Hondallakin tuli aikanaan otettua SM4-luokan luokkavoitto.

Alkuviikosta testiä ajanut Heikkilä kertoo auton olevan hyvissä säädöissä Mikkelin jälkeen.

– Testit menivät hyvin, testipätkä oli mieluisa ja auto tuntui hyvältä heti ensimmäisellä vedolla. Ei keksitty mitään sateentekijöitä vaan päinvastoin, mennään vähemmillä muutoksilla kuin aiemmin. Kyyditettiin yhteistyökumppaneita ja pidettiin mukava päivä valmistautumisen merkeissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat