Emil Lindholm luottavaisena mestaruustaistoon – ”Mieli on kepeä”

Ralli SM-sarjan SM1-luokan mestaruus ratkaistaan tulevana lauantaina Kouvolassa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Fabia Rally2 Evoilla kilpailevat Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä ovat tiukimmin kiinni ralli SM-sarjan kuninkuusluokan Suomen mestaruudessa. Tilanne kaksikon välillä on se, että kumpi heistä ajaa Kouvolassa SM-rallifinaalin voittajaksi, on varmuudella Suomen mestari.

– Mielenkiintoinen ja hyvä asetelma. Luvassa on varmasti kova viikonloppu, ja mikäs sen parempaa. Asetelma on selvä: se kumpi meistä voittaa, on varma mestari ja pisteitä ei tarvitse kenenkään laskea. 

Kouvolan SM-ralli järjestetään jo 19. kerran. Edellisen kerran ralli ajettiin talvella 2021, josta reitti on lähes kokonaisuudessaan uusittu. Lähivuosina ajettuja erikoiskokeita on vain noin 10 kilometrin edestä ja jokunen nykyisen reitin kilometreistä on ajettu vuonna 2011. 

– Uudet tiet ovat meille hyvä asia. Toisaalta ajetaan sitten missä tahansa niin Mikollekin (Heikkilä) tiet ovat yleensä uusia ja myös hän ajaa hyvin nuotista. Ennen kisaa alueelle on luvattu sadetta. Jos tiet eivät mene mutaisiksi, niin sade on ensimmäiselle autolle hyvä asia, kun vesi sitoo irtohiekan tienpintaan kiinni. Toisaalta Mikko lähtee heti peräämme, joten olemme hyvin samankaltaisessa asemassa, Lindholm miettii.

– Suurin muutos on paluu hitaalta MM-sarjan reitiltä SM-sarjan kovavauhtiselle reitille. Kreikassa ajoimme paikalla 12–15 ja kiersimme kiviä. Nyt ajamme ensimmäisenä autona reitillä kaasu pohjassa. Mutta sen mukaan ajetaan, mitä tiet missäkin pyytävät.

Lindholm kertoo, että ralliin valmistavissa testeissä he käytännössä vain varmistivat, että kaikki on kunnossa tulevaan. 

– Testeissä lähinnä sopeuduimme jälleen kerran ajamaan suomalaisten sorateiden vaativaa vauhtia. Vuosi sitten olimme samassa tilanteessa, ja kun se kausi päättyi hyvin, niin mieli on kepeä, Lindholm toteaa.

Ralli SM-kauden ratkaiseva SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina Tykkimäen moottoriradalta Kouvolasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,02 km.  

– Aikainen lähtö ei aiheuta ongelmia. Muun muassa Kreikassa olimme huomattavasti aikaisemmin reitillä. Tykkään aikaisista aamuista, ja lähdemme tekemään omaa parastamme. Se on itselleni helpoin tapa lähestyä kisoja, koska enempään en pysty enkä siksi myöskään voi tavoitella muuta. Omaan parhaaseen on tyytyminen ja lauantaina sitten näemme, mihin se riitti. Veikkaan, että mestaruuden ratkaisut nähdään vasta rallin viimeisellä erikoiskokeella, Lindholm summaa

Lue myös nämä