Huhut saivat vahvistuksen: Hyundain WRC-tallin pomo jättää pestinsä

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli on vahvistanut rallivarikolla pitkään liikkuneen huhun. Tallipäällikkö Andrea Adamo jättää tehtävänsä korealaisvalmistajan rallitallin johtajana.

Hyundain mukaan päätös tehtiin yhteisymmärryksessä, ja taustalla ovat Adamon henkilökohtaiset syyt. Adamo jättää tallin välittömästi eikä ole enää mukana rallitiimin päivittäisessä toiminnassa.

Adamon tehtävän ottaa väliaikaisesti haltuunsa Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Scott Noh. Adamon seuraajasta ilmoitetaan myöhemmin.

– Olen ollut kuusi vuotta mukana Hyundai Motorsportin toiminnassa, mutta nyt olemme yhteisymmärryksessä päättäneet, että jätän roolini tallipäällikkönä. Minun on nyt aika reflektoida menestyksekästä ja hienoa aikaa urallani. Sinne mahtuu titteleitä, hienoja muistoja ja muutenkin upeita hetkiä, Adamo kertoo tiedotteessa.

– Olen ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet. Rakensimme menestyksekkään asiakasohjelman ja voitimme perättäiset mestaruudet sekä WRC:ssä että WTCR:ssä. Toivon organisaatiolle kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

Adamo liittyi Hyundain vahvuuteen joulukuussa 2015 ottaen haltuunsa asiakaspuolen toiminnan. Vuosina 2018-19 Adamo oli johtamassa Hyundain mestariksi FIA:n WTCR-sarjassa (World Touring Car Cup) ja vuosina 2019-20 Hyundain rallitalli juhli merkkimestaruutta Adamon johdolla.

Tiedotteessa Hyundai vakuuttaa, että valmistautuminen kauteen 2022 ja uuteen hybridiaikakauteen jatkuu normaalisti Adamosta lähdöstä huolimatta. Uusi rallikausi alkaa jo 20. päivä tammikuuta Monte Carlosta.

Adamo oli tallipäällikkönä räiskyvä persoona, joka jakoi mielipiteitä. Adamon ja Hyundain välisen yhteistyön päättymisestä oli huhuttu jo pitkään. Samat huhut ovat olleet viemässä Adamoa formuloihin ja peräti Ferrarin tallipäällikön paikalle.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä