Quantcast

Ruotsin ralli taas vaakalaudalla – ajetaanko MM-pisteistä jälleen Rovaniemellä?

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Rovaniemen MM-rallissa helmikuussa 2021. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-ralli on jälleen vaakalaudalla, uutisoi rallin keskuspaikkakunnan Uumajan paikallislehti Västerbottens Kuriren. 

Lehden mukaan kisajärjestäjillä on ollut suuria vaikeuksia saada tarvittavat luvat erikoiskokeita varten. Varsinkin paikalliset saamelaiskylät sekä armeija ovat hangoitelleet vastaan.

– Meillä oli tavoitteena lyödä reitti lukkoon jo ennen kesää. Olemme siis todella paljon aikataulusta myöhässä, Ruotsin MM-rallin nokkamies Glenn Olsson sanoo lehdessä.

MM-rallin promootioyhtiö ja kansainvälinen autoliitto FIA ovat asettaneet Ruotsin MM-rallin järjestäjille takarajaksi 19. joulukuuta eli aikaa on enää vajaat kaksi viikkoa saada asiat kuntoon.

Lupamenettelyn vastustajat ovat vaatineet etumaksua teiden käyttöoikeudesta, johon taas kisajärjestäjä ei ole ollut halukas suostumaan. Uumajan lääni ja kaupunki löi jo 17 miljoonaa kruunua eli noin 1,7 miljoonaa euroa rahaa, että MM-ralli tuotiin alueelle Värmlannista.

Ruotsin MM-ralli peruttiin tänä vuonna koronapandemian vuoksi ja kisa ajettiin Rovaniemellä. Napapiirillä ollaan varmasti halukkaita järjestämään MM-ralli myös ensi helmikuussa. Viime helmikuussa Rovaniemellä ei tosin yleisöä saanut mennä paikalle erikoiskokeille koronarajoitusten vuoksi.

– Mitään ei ole menetetty. Viimeksi saimme tiedon isännyydestä 40 päivää ennen h-hetkeä. Se nähtiin silloin, että kaikki voi muuttua hetkessä, Tunturirallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen sanoi Lapin Kansalle marraskuun alussa.

Toki mahdollista on, että Ruotsin MM-ralli ajetaan sittenkin perinteisellä alueellaan Värmlannissa, jos Uumajassa lupa-asioita ei saada kuntoon.

Edellistä Ruotsin osakilpailua vuonna 2020 piinasi  lumipula ja kisa jäi tyngäksi.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat