Henri Hokkalalle voitto dramaattisten hetkien jälkeen – ”Ralliautoilu ei ole terveen miehen hommaa”

Henri Hokkala ajoi SM4-luokan voittoon rallin SM-sarjan toisessa osakilpailussa Riihimäellä viikonloppuna.
Henri Hokkala
Henri Hokkala. Kuva: Samu Ekman
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hokkala otti kärkipaikan haltuunsa kolmospätkällä ja johti luokkaa parhaimmillaan 16,7 sekunnin erolla Kristian Niemiseen. Kärkikamppailu meni vielä viimeisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä jännäksi, kun Hokkalalla oli vaikeuksia renkaidensa kanssa.

Hokkala pystyi kuitenkin pitämään kiinni ykkössijasta ja kuittasi täydet pisteet 8,3 sekunnin erolla Niemiseen. Päätöspätkän maalissa Hokkala manasi rengasongelmiaan, mutta mieli muuttui paremmaksi, kun hän sai tiedon voitostaan.

– Ei tämä ralliautoilu ole terveen miehen hommaa, Hokkala letkautti Moottoriurheilu.tv:n maalihaastattelussa.

Hokkala kertasi dramaattisia hetkiä tiedotteessaan.

– Uskomatonta. Viimeiselle ek:lle meillä oli kolme hyvää rengasta, ja oikealle taakse jouduttiin laittamaan purkautunut rengas. Käytännössä kaikissa vasemmalle kääntyvissä mutkissa koetettiin pitää vain auto urassa, ettei menisi hirveässä liipissä. Oikealle kääntyviin mutkiin mentiin aika kovalla riskillä.

– Vaikka pätkäaika olikin positiivinen yllätys, niin ei mene jatkoon tämä rengasvalinta. Ajollisesti kuitenkin erittäin hyvä päivä meiltä, Hokkala summasi.

Hokkalalle oli tullut keskeytys SM-kauden avanneessa Tunturirallissa Rovaniemellä, joten voitto tuli tärkeään paikkaan.

– Kova duuni ollaan tehty Tunturin pettymyksen jälkeen. Testikilpailussa Tikkakoskella olimme jo hyvässä vauhdissa ja nyt saimme toiset pitkät pytyt putkeen sekä ennen kaikkea hyvät SM-pisteet. Tästä on ihan kelpo lähtökohdat jatkaa kohti seuraavaa SM-osakilpailua, Hokkala sanoi.

SM4-luokan pistejohtoon nousi Riihimäellä toiseksi sijoittunut Kristian Nieminen, jolla on kahdeksan pisteen etumatka Benjamin Korholaan. Riihimäen SM-rallissa keskeyttänyt Toni Herranen on luokassa kolmantena ennen Hokkalaa.

– Mestaruuttahan tässä jahdataan, joten sarjassa meillä on hyvä tilanne, vaikka voitto olisikin kelvannut. Kausi on kuitenkin vielä pitkä, ja kuten selväksi on käynyt, kirkkaimmalle mitalille riittää tässä luokassa ottajia, Nieminen kertoi rallin SM-sarjan nettisivuilla.

Rallin SM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kuopiossa maaliskuun alussa.

Riihimäen SM-ralli, SM4-luokan tulokset:

1. Henri Hokkala   Ford 1.04.19,7
2. Kristian Nieminen Ford   +8,3
3. Benjamin Korhola Ford   +19,1
4. Jesse Kallio   Ford   +28,3
5. Jooa Iivari    Ford  +1.06,0

SM4-luokan pistetilanne, 2/7 osakilpailua:

1. Kristian Nieminen 43
2. Benjamin Korhola 35
3. Toni Herranen   34
4. Henri Hokkala   25
5. Jesse Kallio   25

Lue myös nämä

 • Uusimmat