Quantcast

Hyundain WRC-tähden hylkäämä kartturi palaa takaisin erikoiskokeille

Nicolas Gilsoul palaa tällä kaudella takaisin kartanlukijan hommiin.
Nicolas Gilsoul
Nicolas Gilsoul. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gilsoul lukee nuottia Gino Buxille Belgian rallisarjan kymmenessä osakilpailussa vuonna 2022. Kaksikon autona on Skoda Fabia Rally2 ja tiiminä SXM Competition.

– Minun tilanteessani halusin olla osa projektia, joka tehdään koko sydämestä. Sellainen on Ginon juttu Belgian rallisarjassa. Haluan tehdä kaikkeni, jotta Gino voi taistella kärkisijoista ja näyttää potentiaalinsa. Hän voi olla varma, että autan, neuvon ja teen mitä tahansa hänen eteensä, Gilsoul hehkuttaa SpeedActionTV-sivustolla.

Gilsoul muistetaan Hyundain belgialaistähti Thierry Neuvillen pitkäaikaisena kartanlukijana. Kaksikon yhteistyö päättyi kuitenkin välirikkoon juuri kauden 2021 kynnyksellä. Siitä asti Neuville on luottanut MM-ralleissa toiseen belgialaiseen Martijn Wydaegheen.

31-vuotias Bux osallistuu nyt ensimmäistä kertaa nelivetopirssillä Belgian rallisarjaan. Viime kaudella Bux voitti Peugeot 208 Rally4 -auton ratissa Stellantis Cupin, jossa ajettiin siis vain kyseisen konsernin Rally4-autoilla.

– Olen etsinyt tällaista autoa jo muutaman vuoden, mutta talousasiat ovat aina olleet esteenä. Stellantis-tittelin myötä tilanne kuitenkin muuttui. Aiemmin olisi ollut mahdollista ajaa vain yksi kisa kerrasta poikki -mentaliteetilla, mutta nyt pääsen ajamaan täydet kymmenen kisaa. Se on uskomattoman motivoivaa, Bux toteaa.

Belgian rallisarjassa Bux saa vastaansa muun muassa MM-sarjasta tutut Ghislain de Meviuksen ja Gregoire Munsterin. Sarja käynnistyy Haspengouw-rallilla 26. helmikuuta.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat