Henri Haapamäki jälleen sähköisen rallicross-auton rattiin – ”Finaalipaikka olisi kova suoritus”

Henri Haapamäki
Henri Haapamäki pääsee jälleen täyssähköisen Ford Fiesta Supercarin rattiin. Kuva: Sweepbank Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

OuluZonen moottoriradalla käytävä RallyX Nordic-sarjan seuraava kisaviikonloppu ajetaan tulevana lauantaina ja sunnuntaina.

Sarjan edellisessä kisaviikonlopussa Ruotsin Höljesissä SweepBank-tiimin täyssähköisellä Ford Fiesta SuperCarilla nousujohteisesti ajanut Henri Haapamäki on mukana myös tulevana viikonloppuna samaisella autolla.

– Onhan tämä todella suuri kunnia päästä ajamaan toinenkin kisaviikonloppu SweepBank-tiimin autolla. Alkuun oli kuitenkin puhetta, että ajetaan vain Höljesissä, mutta otteet olivat kuitenkin sellaisia, että saadaan nyt toinen mahdollisuus. Iso kiitos Jani Paasoselle ja SweepBankille!

Höljesin viikonloppuna sijoille 10. ja 11. sijoittunut Sastamalan Autourheilijoiden Haapamäki uskoo, että OuluZonen radan profiili sopii paremmin hieman painavahkommalle sähköautolle.

– Oulussa rata on iso ja enemmän moottoriratamainen asvalttirata. Uskon, että se sopii paremmin autolle ja saadaan tiukemmin pysyttyä polttomoottoriautojen kyydissä. Katsotaan mihin rahkeet riittää. Tavoitteeksi ollaan asetettu finaalipaikka ja jos se toteutuu edes viikonlopun toisessa osakilpailussa, niin se on jo kova suoritus.

Päätavoitteena tällä kaudella Haapamäellä on rallicrossin SM-sarjan SuperCar-luokan mestaruus. Mestaruusjahti sai kuitenkin pahimman mahdollisen alun, kun Haapamäen oman Ford Fiesta SuperCar-auton moottorin kampiakseli katkesi heti ensimmäisessä alkuerässä.

Moottoririkko tarkoitti luonnollisesti pitkiä pajapäiviä ja osien etsimistä. Työ auton kuntoon saamiseksi kauden seuraavaan osakilpailuun etenee kuitenkin aikataulussa ja uusi moottori on valmistumassa ensi viikonlopun aikana.

– Huoltomiehet alkavat asennushommiin heti, kun moottori valmistuu ja uskoisin, että ensi viikolla aletaan jo testaamaan 10.7. ajettavaa seuraavaa SM-osakilpailua varten.

– Erittäin nöyrä kiitos tukijoille, että ollaan päästy uralla tähän pisteeseen. Nämä kansainväliset kisat sopivat mainiosti tähän väliaikaan, kun seuraavaan SM-osakilpailuun on kuitenkin vielä tovi aikaa, Haapamäki päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat