Quantcast

Grönholm ja Kristoffersson ottavat taas toisistaan mittaa – ”Mukana on lajin paras tasonmittari”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kare Råfoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm ja rallicrossin hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson kohtaavat toistamiseen toisensa rallicrossin RallyX-sarjan Pohjoismaiden mestaruussarjassa.

Rallicrossin MM-sarjan alkua odotellessa lajin pohjoismaiset huippukuljettajat pitävät ajotuntumaansa yllä rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX-osakilpailuissa yllä. Sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua kilpaillaan viikonloppuna OuluZone-moottoriurheilukeskuksessa Oulussa.

Kolme viikkoa sitten Ruotsin Höljesissä Supercar-luokan molemmissa RallyX-finaaleissa lajin hallitsevan maailmanmestarin Johan Kristefferssonin päihittänyt GRX-tiimin Niclas Grönholm matkaa juuri  Kristofferssonin takia Ouluun.

– Oulu ei ollut alun perin suunnitelmissamme, mutta olin Johaniin (Kristoffersson) yhteydessä ja kysyin, että aikooko hän Oulussa ajaa? Ja kun hänen vastauksensa oli kyllä, päätimme lähteä mukaan. Fiilikset ovat hyvät. Pitäisi tulla hyvät kisat taas kerran, Grönholm sanoo.

Grönholm muistuttaa, että viikonlopun kilpailut ovat hänelle ja tiimille hyvää testausta ja harjoitusta heinäkuun lopulla Espanjan Barcelonasta käynnistyvää MM-sarjaa varten.

– Höljesiin verrattuna OuluZonen rata on sen verran erilainen, että autoa pitää säätää joka tapauksessa erilaiseksi. Itse asiassa en ole ajanut Oulussa kertaakaan Supercar-luokan autolla. Mutta jos pitää veikata  luulen, että OuluZonen rata sopii meille paremmin kuin Höljesin rata.

Viikonlopulle on luvassa aurinkoista kesäsäätä, ja se sopii suomalaistiimille.

– Kuivalla radalla on muutenkin mukavampaa ajaa, kun ei ole koppi huurussa tai tuulilasi kuraa täynnä. Viikonlopun aikana kilpaillaan kaksi osakilpailua, joiden finaalit ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Edessä on kaksi hyvää testikilpailua, kun mukana on lajin paras tasonmittari.

– Odotan, että kisoista tulee tiukkaa vääntöä taas kerran. Ja veikkaan, että Supercar-luokan kaikkien kuljettajien välillä on pienemmät erot kuin mitä ne Höljesissä olivat. Oulussa on aika simppeli rata, jossa on vaikea ajaa suuria aikaeroja.

Lue myös nämä