Quantcast

Napsahtaako Teemu Suniselle jättipotti Sardinian MM-rallista? – ”Haluan saavuttaa maksimituloksen”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen palaa Fordin WRC-auton rattiin tämän viikon Sardinian MM-rallissa. Viimeksi Fiesta WRC on ollut jokelalaisen alla helmikuussa Rovaniemellä. 

Sardinian saarelta Sunisen vyöllä on uran toistaiseksi paras tulos, kun suomalaiskuski ylsi vuonan 2019 toiseksi. Uusi päivitetty moottori sekä hyvä lähtöpaikka nostavat toiveita myös tämän vuoden kisaa ajatellen.

– Olen todella innoissani, että pääsen WRC-auton rattiin. On helpompi vaihtaa WRC2-autosta WRC-autoon kuin toistepäin. Aerodynamiikan myötä ajaminen helpompaa, mutta toisaalta renkaat kuluvat herkemmin, koska hevosvoimia on sata enemmän, Suninen miettii.

– Tavoitteeni on ajaa puhdas kisa sekä oppia uusista Pirellin renkaista soralla. Normaalisti olen yltänyt hyviin tuloksiin Sardiniassa. Uudet renkaat ovat haaste, mutta siihen olen valmis. Haluan saavuttaa maksimituloksen.

Suninen saa ensikosketuksensa Pirellin sorarenkaisiin WRC-auton ratissa vasta torstain shakedownissa. Muut kuskit saivat kokemusta jo toissa viikolla Portugalissa.
– Muilla on tavallaan viikon etu minuun verrattuna, koska Portugalissa ajoin WRC2-autolla. He tietävät sen paketin paremmin, mutta eipä sille mitään voi. Minun pitää ottaa lähtöpaikastani kaikki hyöty irti. Siitä on apua, jos keli pysyy perjantaina kuivana.
 
M-Sportin tallipomo Richard Millener haluaa nähdä Suniselta kovan suorituksen, kun kaivattu WRC-tykki on vihdoin näpeissä.
– Olemme iloisia, että Teemu saa uuden mahdollisuuden näyttää vauhtiaan WRC-autossa. Hän ajoi jo viime vuonna avauspäivän Sardiniassa upeasti. En näe mitään syytä, miksi hän ei voisi uusia sitä temppua, Millener summaa.
– Tietenkin ne Pirellit ovat nyt alla hänellä ensimmäistä kertaa soralla, mutta Teemu on kyvykäs kuski. Minulla ei ole mitään huolta, etteikö hän sopeutuisi nopeasti.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,375620″ ap mute ]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat