Kalle Rovanperä rennoin mielin kotiralliin – ”Minun ei tarvitse enää todistella mitään”

Kalle Rovanperä lähtee huimassa vireessä Suomen MM-ralliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä starttaa kotiteilleen muhkeassa 83 pisteen MM-johdossa. Alla on voitto Viron nopeasta sorarallista sekä onnistuneet testit lauantaina Korpilahdella.

Nuorella suomalaisella on vyöllään tältä kaudelta jo huikeat viisi osakilpailuvoittoa seitsemästä ajetusta MM-rallista. Uran ensimmäinen maailmanmestaruus on hyvin omissa käsissä, joten Keski-Suomessa pitää olla myös malttia, jottei tilille heilahda nollakisaa.

– Totta kai kyseessä on erittäin tärkeä kisa meille. Yritän kuitenkin vain nauttia ja kohdella kisaa siinä missä muitakin, Rovanperä toteaa.

– Ei minulla ole paineita, koska olemme voittaneet tällä kaudella monta kisaa, eikä minun tarvitse enää todistella mitään. Saamme varmasti upeasti tukea faneilta, ja toki haluaisin voittaa heille, jos se vain on mahdollista.

Viime vuonna Rovanperän kisa meni pilalle jo testeissä, kun auto ei istunut toivotulla tavalla käteen itse kilpailussa. Ralli päättyi törmäykseen hiekkakasaan lauantaina. Sunnuntaina selkävaivoista kärsinyt Rovanperä pystyi vain köröttelemään ja vilkuttelemaan faneilleen.

– Viime vuoden kisa ei tosiaan ollut helpoin mahdollinen, mutta tällä kertaa meidän pitää tehdä työmme paremmin. Valmistautumisen on oltava parempi testeissä, jotta säädöt ovat kohdillaan ja fiilis luottavainen. Uskon, että olemme nopeita ja voimme nauttia viikonlopusta, Rovanperä miettii.

Suomen MM-ralli kaasutellaan 4.-7. elokuuta.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä lennätti GR Yaris Rally1 -kilpuriaan lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat