Heikki Kovalainen pääsee Extreme-sarjassa seuraavaksi huikeisiin maisemiin

Nyt kolmatta kauttaan pyörivä Extreme E on julkaissut kauden toisen kisapaikkansa.
Extreme E
Extreme E -sarja jatkuu toukokuussa vanhalla hiilikaivoksella. Kuva: Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toukokuun 13.-14. päivä täyssähköiset ODYSSEY21-autot nähdään Skotlannissa Glenmucklochin vanhalla hiilikaivoksella.

Extreme E -sarjassa on keskitytty nostamaan keskiöön ympäristöongelmia, joten vanha hiilikaivos on varsin osuva miljöö kilpa-areenalle. Tulevaisuudessa suuri hiilikaivosalue on tarkoitus jalostaa isoksi vesi- ja tuulivoimalaksi.

– Extreme E:n tarkoitus on toimia globaalina näyttämönä ympäristöongelmille ja kertoa mielenkiintoisia tarinoita. Täällä Skotlannissa meidän kisapaikkamme toimii kunnianosoituksena paljon kaivatulle siirtymälle vanhasta hiilikaivoksesta uusiutuville energialähteille, sarjan nokkamies Alejandro Agag hehkuttaa.

Uusi Extreme E -kausi starttasi pari viikkoa sitten Saudi-Arabiasta. Viikonlopun aikana ajettiin kaksi kilpailua, joista voitot kairasivat Veloce Racingin Molly Taylor ja Kevin Hansen sekä Sainz XE -tiimi kuskeinaan Laia Sanz sekä Mattias Ekström.

Tänä vuonna Extreme E -sarjassa nähdään ensi kertaa myös suomalainen kuljettaja, kun Heikki Kovalainen ajaa norjalaisen Hedda Hosåsin kanssa JBXE-tallissa. Homma ei kuitenkaan alkanut kaksikolta kovin ruusuisesti Saudi-Arabiassa sillä lauantaina Kovalainen ja Hosås kokivat keskeytyksen ”luusereiden finaalissa” ja sunnuntaina he olivat koko porukan viimeisiä.

Toukokuisen Skotlannin tuplakisaviikonlopun jälkeen Extreme E -sarja jatkuu heinäkuussa Sardinian saarella. Syyskuun kisapaikka on vielä arvoitus, mutta varmaa on, että mestarit kruunataan Chilessä joulukuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat