Heikki Kovalainen joutuu jättämään rallin väliin ”odottamattoman terveysongelman” vuoksi

Heikki Kovalainen ei aloita Japanin rallisarjan mestaruutensa puolustamista vielä tänä viikonloppuna.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin rallikausi käynnistyy lauantaina Mikawawan-rallilla, mutta Kovalainen seurailee kilpailun sivusta. Suomalaiskuljettaja kertoi sosiaalisessa mediassa, miksi häneltä jää kauden avauskilpailu väliin.

– Valitettavasti en pysty liittymään Aicello-tallin vahvuuteen tällä hetkellä odottamattoman terveysongelman vuoksi, Kovalainen kirjoitti.

– Kunhan minulla on suunnitelma sen ratkaisemiseksi, kerron siitä kaiken. Onnea matkaan kaikille ystävilleni Japanissa. Seuraan innolla uutta Toyota Yaris Rally2 -autoamme, hän lisäsi.

Kovalainen saavutti Japanin mestaruuden kausina 2022 ja 2023 Skoda Fabia R5 -autolla. Täksi kaudeksi hän saa täysin uuden kaluston alleen, sillä hän kilpailee Toyotan tuoreella Rally2-luokituksen autolla nousevan auringon maassa.

Japanin rallikauden avauksessa nähdään kolme uutta Toyota GR Yaris Rally2 -autoa, joilla kilpailevat Norihiko Katsuta, Fumio Nutahara sekä Katsuhiko Taguchi. Taguchi toimii kilpailussa Kovalaisen korvaajana.

Kovalainen kilpaili viime vuonna myös rallin SM-sarjan puolella, mutta tänä vuonna hän keskittyy vain Japanin paikalliseen sarjaan. Mahdollista on, että entinen F1-kuljettaja nähdään kauden aikana myös Euroopassa kansainvälisissä asvalttiralleissa.

Lue myös nämä