Hänninen: Tässä iässä pitää jo olla realisti

Juho Hänninen
Juho Hänninen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Juho Hänninen saavutti ralliuransa ensimmäisen podium-sijansa Suomen MM-rallissa sunnuntaina, kun punkaharjulainen ajoi kolmanneksi. Upen suorituksen arvoa himmensi aavistuksen se, että Fordin Elfyn Evans kiilasi Hännisen eteen toiseksi viimeisellä ek:lla vain kolmella kymmenyksellä. 

– Harmitti kieltämättä maalissa, mutta kyllä tämä pikku hiljaa iloksi muuttuu. Tässä iässä pitää jo olla realisti. On tämä kuitenkin hyvä petraus (edellinen paras sijoistus Suomessa kuudes) ja ensimmäinen podium tosiaan, 36-vuotias Hänninen totesi rallin päätteeksi.

Hänninen ajoi Oittilassa sunnuntaina heinäpaaliin ja toisella lenkillä mies otti hieman liian rauhallisesti pätkän alun. Se kostautui lopulta, kun walesilainen päihitti kokeneen suomalaisen.

– Pätkän alussa otin liian rauhallisesti. Kuulostelin vähän aikaan, että menikö rengas. Tein itselleni vaikeaksi lopun. Nostin vauhtia, mutta kolmen kymmenyksen päähän jäätiin, Hänninen summasi.

– Auton kanssa on tehty paljon hommia ja nyt sitä työtä palkitaan. Vähän hankala alkukausi itsellä ollut, niin otetaan tämä nyt ilolla vastaan, mies jatkoi.

Rallin MM-sarja jatkuu vajaan kolmen viikon päästä ajettavalla Saksan rallilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat