Asunmaa vaikeista lähtöasetelmista luokkakolmoseksi Suomen MM-rallissa

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen
Teemu Asunmaa (oik.) ja Jonne Halttunen. Kuva: Jari Hotti
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat Suomen MM-rallin WRC2-luokassa kolmanneksi. Kyseessä oli Asunmaalle uran ensimmäinen palkintosijoitus rallin MM-sarjassa. Yleiskilpailussa sijoitus oli 13:s.

Asunmaalle kyseessä oli vasta uran toinen MM-ralli ja edellinen, myös Suomessa ajettu, päättyi keskeytykseen. Skoda Fabia R5 -kalustolla Asunmaa kilpailee ensimmäistä kauttaan.

Jari Huttusen voittamassa WRC2-luokassa toiseksi ennen Asunmaata sijoittui Eric Camilli. Asunmaan taakse jäivät muun muassa Quentin Gilbert, rallin junioreiden maailmanmestari vuodelta 2015, sekä Tom Cave, urallaan 20 MM-rallia ajanut brittisarjan viime vuoden kakkonen.

– Ihan jees. Ei mitään riemunkiljahduksia, mutta hyvä viikonloppu. Saatiin paljon kilometrejä ja nämä auttavat jatkoa ajatellen. Auto toimi koko viikonlopun ajan hyvin ja saatiin hyvin näkyvyyttä, Asunmaa kertasi viikonloppua.

Kolmas sija on aina palkintosijoitus ja vaikka MM-rallista puhutaankin, niin Asunmaan kommentista on helppoa lukea rivien välistä, että tämä sijoitus ei häntä aivan täysin tyydytä.

– Ainahan se olisi mukavampi voittaa. Mutta olihan se lähtökohtaisesti selvää, että siihen ei ole mahdollisuuksia, Asunmaa muistutti siitä lähtötilanteesta, mistä hän ja Halttunen lähtivät vaativaan Suomen MM-ralliin.

Ennen Suomen MM-rallia Asunmaan edellinen täysi ralli oli toukokuussa ajettu Riihimäen SM-ralli, kun kesäkuussa Kouvolassa SM-ralli päättyi jo ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lauantain jälkeen WRC2-luokassa kolmantena olleen Asunmaan johtomarginaali neljäntenä olleeseen Gilbertiin nähden oli 26 sekuntia. Vaikka sunnuntain erikoiskokeet olivatkin Asunmaalle ja Halttuselle uusia, lähes puolen minuutin ero antoi siitä huolimatta lopulta mahdollisuuden ajaa järkevästi maaliin ilman suurempia riskejä.

– Ihan vaan ajettiin läpi sunnuntain pätkät. Ei ollut mitään järkeä ponnistella mihinkään suuntaan, eteen ja taakse kun oli niin paljon aikaeroa. Ei haluttu ottaa mitään riskejä. Eihän se tietysti ole helppoa ajaa hiljaa, mutta kunhan kurvailtiin, Asunmaa sanoi.

Rallin SM-sarja jatkuu syyskuussa Uudessakaupungissa, ja Asunmaa lähtee kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun SM1-luokan selkeänä pistekärkenä. Suomen MM-rallissa ajettiin erikoiskokeita kolmen SM-osakilpailun verran, joten selvää on, että tämä kokemus palvelee tulevia syksyn SM-ralleja.

– Varmasti palvelee. Kilometrit ovat aina hyväksi, varsinkin sorakilometrit, Asunmaa korosti.

Tällä kaudella viidestä ajetusta SM-rallista kolmesta suurimmat SM1-luokan pisteet ottaneen Asunmaan tavoite on vain ja ainoastaan Suomen mestaruus.

– Totta kai, ei ole muuta vaihtoehtoa.

Lähde: Teemu Asunmaan tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat