Grönholmin onnistunut testipäivä toi luottoa vauhtiin

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm on valmiina viikonlopun koitoksiin. Kuva: GRX/McKlein.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm haki vauhtia testeistä ennen viikonloppuna ajettavaa rallicrossin MM-sarjan kauden yhdeksättä osakilpailua Loheacin radalla Ranskassa. Alkuviikon testi Essayssa antoi luottamusta, että GRX-tallin Ford Fiesta ja myös kuljettaja ovat valmiina taistelemaan finaalipaikoista.

– Auto tuntui todella hyvältä, kun testasimme alustan säätöjä ja startteja. Hyvin auto lähti kyllä viivalta liikkeelle. Iskareissa kokeilimme, että kuinka pehmeiksi ne voi säätää vauhdin kärsimättä, Grönholm kertoi.

Samaan aikaan testiä oli ajamassa Hoonigan Racing Division –tallin Andreas Bakkerudd, joka ajaa Ford Focusta. Vertailu kuudentena MM-pisteissä olevaan norjalaiseen vahvisti entisestään Grönholm luottamusta säätöihin.

– Olin kierrosajoissa jatkuvasti muutaman kymmenyksen nopeampi kuin Bakkerudd ja se kertoo, että auto ja ajaminen on hyvällä mallilla. Pitää kuitenkin muistaa, että testi on testiä ja kisa on kisaa, Grönholm muistuttaa realismista.

Kanadan osakilpailussa Grönholmin autoon jouduttiin vaihtamaan moottori kesken kisapäivän ja siitä GRX-tallin kuljettajaa rangaistiin 15 pisteen menetyksellä.

– Pistemenetyksellä ei sinällään ole ratkaisevaa merkitystä tässä kohtaa, mutta ainahan se harmittaa kun saldoa pienenee, Grönholm toteaa.

Loheacin osakilpailu kerää Ranskan Bretagnessa sijaitsevalle radalla yli 75 000 katsojaa, joten tunnelmaa tulee riittämään. Radassa on pieni erikoisuus, joka vaatii tarkkaavaisuutta.

– Loheacin radalla jokeri on sijoitettu radan sisäpuoliselle alueelle ja sinne mennään tiukasta oikelle kääntyvästä mutkasta. Siinä pitää olla hereillä, jos on toisen takana, ettei lähde samaan aikaan jokerille. Edessä nimittäin on heti suora, johon pitää saada kova vauhti, muuten ajo menee pieleen, Grönholm kertoo.

Ranskan osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan lauantaina. Toiset kaksi karsintaa ja finaalit ovat vuorossa tutusti sunnuntaina iltapäivällä.

Lue myös nämä