Jari-Matti Latvala kirittäjäksi Pohjanmaa-ralliin: ”Saa nauttia ajamisesta”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Historic Rally Trophy -sarja jatkuu viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä, kun ohjelmassa on kaksipäiväinen Pohjanmaa-ralli. Kilpailuun kirittäjäksi starttaa Jari-Matti Latvala.

Vielä muutama päivä ennen kisaa Latvala painiskeli autonsa kimpussa saadakseen Toyota Celica GT Fourin kuntoon kisaan osallistuakseen.

– Valtavasti on ollut töitä auton kanssa. Kone jouduttiin irrottamaan, vaihdelaatikko piti ottaa pois ja iskareita pitää vielä vaihtaa, Latvala kertoo.

Pekka Lillbacka kilpaili kyseiselle autolla 1990-luvun alkupuolella.

– Suurajoissa Pekka oli 1993 tällä. Sen jälkeen hänen veljensä Jukka ajoi sillä vuonna 1994. Tiedän, että auto on kaatunut treeneissä, kori on oikaistu ja kaikkea muuta. Minä hankin tämän viime vuonna. Osia on haalittu ulkomaita myöten. Vielä auto täytyy käyttää penkissä ja katsastaa, mutta kyllä me varmaan Seinäjoella nähdään.

Rallin MM-sarja työllistää Toyotan tehdastiimin tähtikuljettajan täysipäiväisesti, mutta tuurilainen on tuttu näky myös kotimaan historic-ralleissa.

– Todella mielelläni ajan näitä historic-kisoja edes kerran vuodessa, jos siihen on mahdollisuus. Näissä on todella hieno ja rento ilmapiiri. Täällä saa nauttia ajamisesta ilman mitään MM-rallien tiukkoja aikatauluja, Latvala miettii.

Lähde: Moottoriurheilu.tv

Lue myös nämä