Grönholm Toyotan WRC-autolla MM-ralliin? ”Marcus voisi olla todella nopea”

Marcus Grönholm ja Tommi Mäkinen
Marcus Grönholm ja Tommi Mäkinen. Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm saattaa tehdä lyhyen paluun MM-rallin pariin ensi kaudella, kertoo Autosport-lehti nettisivuillaan.

Lehden mukaan Grönholm neuvottelee lähiaikoina asioista Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen kanssa. Mikäli kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, Grönholm saatetaan nähdä ensi helmikuussa Toyota Yaris WRC -auton puikoissa Ruotsin MM-rallissa.

Grönholm ja Toyota olivat lähellä sopimusta jo tämän vuoden Ruotsin rallista.

– Siellä olisi ollut mukavaa kilpailla, sillä täytin 50 vuotta tänä vuonna, Grönholm kertoi Autosportille.

– Ruotsissa oli talvella todella paljon lunta, ja siksi se olisi ollut fantastista. Minulla olisi ollut täydellinen lähtöpaikka – olisin voinut olla takaisin pelissä!

Grönholm pääsi kokeilemaan Toyota Yaris WRC -autoa viime vuonna, kun hän käytti menopeliä näytösajelulla Harjun erikoiskokeella Suomen MM-rallin yhteydessä. Grönholm myönsi, että hän haluaisi päästä myös kilpailemaan Yariksella – ja nimenomaan Ruotsissa.

– Se olisi aika hauskaa, vai mitä?

Mäkisen mukaan yhteistyö Grönholmin kanssa ei onnistunut vielä tällä kaudella, koska tallilla oli kiireitä, eikä autojakaan ollut tarpeeksi. Tallipomo on optimistisempi ensi talven suhteen.

– Keskustelemme vielä uudestaan asioista, nyt meillä on enemmän alustoja saatavilla, Mäkinen sanoi.

– Olisi mahtavaa nähdä Marcuksen kaltainen kuljettaja autossa. Hän voisi olla todella nopea, varsinkin Ruotsin rallissa, josta hän pitää erityisen paljon.

Grönholm teki Mäkiseen vaikutukseen viime kesän näytösajollaan.

– Hän voisi olla hyvällä tasolla, jos hän pääsisi testaamaan autoa. Viime vuonna hän ajoi Harjulla testiautollamme, ja hän oli erittäin nopea. Hän oli todella lähellä nopeinta kuljettajaa, ja pitää muistaa, ettei hänen autossaan ollut maksimitehot käytössä, Mäkinen ällisteli.

Grönholm ajoi viimeisen täyden kautensa vuonna 2007. Edellisen kerran hän esiintyi MM-rallissa vuonna 2010 Ruotsissa.

Lue myös nämä