Citroenilla kova jahti päällä ensi kaudeksi: Ogier, Lappi ja Breen

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muutaman edellisen kauden ajan rallin MM-sarjassa lähinnä terveisiä ajanut Citroenin rallitalli janoaa paluuta huipulle. Autosportin mukaan ranskalaisvalmistaja aikoo laittaa tuulemaan kuljettajamarkkinoilla.

Citroen himoitsee ensi kaudeksi riveihinsä viisinkertaista maailmanmestaria Sebastien Ogieria, joka aloitti uransa ranskalaisten leivissä. Myös Toyotan suomalaiskuski Esapekka Lappi on kiikarissa. Unelmien kuskiskolmikon Citroenilla täydentää tallin nykyinen kuljettaja Craig Breen.

Ogierin kanssa Citroen on neuvotellut jo viikkojen ajan. Keskustelut Lapin kanssa ovat myös kiihtyneet rallikauden kääntyessä loppusuoralle. Jos Ogier ei hyväksy Citroenin tarjousta, on Lappi entistä lähempänä sopimusta, väittää Autosport. Lehden mukaan pieksämäkeläinen on vieraillut Citroenin tehtaalla elokuussa.

– Esapekka keskittyy tekemään työnsä mahdollisimman hyvin Toyotalla. Voin vahvistaa, että olemme saaneet tarjouksen Toyotalta, mutta neuvottelemme myös muiden tallien kanssa. Mitään ei ole allekirjoitettu, Lapin norjalaismanageri Erik Veiby sanoo Autosportin verkkosivuilla.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Turkissa.

Lue myös nämä