Grönholm oli neuvottelemassa MM-rallitiimin kanssa, kun huhu levisi Suomesta – ”Kysyivät, että mikä juttu tää on”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilupaus Jari Huttuseen liittyvä siirtohuhu pisti rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin erikoiseen tilanteeseen tiistaina.

Grönholm pyörittää nykyään omaa tiimiään rallicrossin MM-sarjassa ja lisäksi hän toimii muun muassa Huttusen managerina. Grönholmilla on vahva side Hyundain kanssa, sillä GRX-rallicrosstiimi on hommannut kalustonsa Hyundailta, ja Huttunen puolestaan kuuluu Hyundain kehitysohjelmaan.

Yle kertoi tiistaina, että Huttunen saattaisi korvata Esapekka Lapin Toyotan MM-rallitiimissä ensi kaudella. Grönholm oli tuolloin neuvotteluissa Hyundai-väen kanssa Saksassa.

– Olin puhumassa Jarin ja meidän rallicrosstallin jutuista, joten oli aika huvittavaa, että se huhu tuli silloin. Nämä tiedot leviävät aika nopeasti, lentokentältä tavoitettu Grönholm naurahti Rallit.fille.

– Ne kysyivät multa, että mikä juttu tää on. Mä olin, että mitä helvettiä – en minä tiedä mistään mitään. Se oli vähän yllättävää, mutta tällaista tämä on välillä, Grönholm kertasi tilannetta.

Grönholm ei suoralta kädeltä kiistänyt, etteikö Huttusen siirto Toyotalle voisi teoriassa toteutua. Mutta siihen on vielä pitkä tie.

– Jari on varmaan pitkällä listalla mukana yhtenä vaihtoehtona. Mutta nythän ei ole vielä vahvistettu, onko Lappi menossa Citroenille, kuten on puhuttu. Ja mitä tekee Ogier ja mitä tekevät kaikki muut? Eiköhän niitä asioita tarvitse ensin odottaa. Katsotaan sitten, mikä on tilanne, Grönholm totesi.

Huttunen ajaa tulevana viikonloppuna Puolan EM-rallissa ja lokakuun alussa hänen ohjelmassaan on Walesin MM-ralli Hyundain R5-kalustolla. Grönholmin mukaan Huttusen ensisijaisena vaihtoehtona on jatkaa Hyundailla myös ensi kaudella.

– Ellei sitten tuo juoru poi’i jotain muuta. Katsotaan sitä sitten. Kiinnostavaltahan se kuulostaa.

Grönholm myönsi, että hän jutellut lyhyesti Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen kanssa Huttusesta.

– Mutta ei Tommi osaa vielä sanoa juuta eikä jaata. Ensiksi heidän pitää selvittää Lapin kuvio ja sen jälkeen hän voi jotain ehkä sanoakin.

Lue myös nämä