Kalle Rovanperä palaa tositoimiin Walesissa – yhteensä kuusi suomalaista mukana

Walesin MM-ralli ajetaan 4. - 7. lokakuuta. Kuva: Wales Rally GB
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua legendaarisella Walesin osakilpailulla Isossa-Britanniassa. Suomalaisittain kisassa riittää rutkasti jännitettävää, sillä mukana on yhteensä kuusi sinivalkoista kuljettaparia.

Toyotan WRC-autoa ohjaavat tuttuun tyyliin Jari-Matti Latvala sekä Esapekka Lappi. Fordin WRC Fiestaa ajaa puolestaan Teemu Suninen. WRC2-luokassa mukana on kaksi suomalaista. Hyundain i20 R5:lla Walesin haastavaan kisaan lähtee Jari Huttunen. Rallisensaatio Kalle Rovanperä ajaa totutusti Walesissa Skodan tehdastallissa.

Turkin rallin Rovanperä jätti väliin, mutta nyt puuppolalainen on jälleen tositoimissa. Rovanperä täyttää lokakuun alussa 18 vuotta ja osallistuu ensimmäistä kertaa MM-ralliin täysi-ikäisenä.

WRC3-luokassa on yksi suomalaisedustaja, kun Taisko ”Tade Lario säntää matkaan kartturinsa Tatu Hämäläisen kanssa Peugeot 208 R2:lla. Myös rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen on paikalla Walesissa. Kankkunen on mukana Rally Legends -tapahtumassa Llandudnossa. Laukaan miehen eeppisestä voitosta vuodelta 1993 Walesissa tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 25 vuotta.

Walesin ralli kisataan 4. – 7. lokakuuta.

Walesin MM-rallin osallistujalista löytyy tästä linkistä.

Artikkelia muokattu kello 13.49: Kankkunen voitti urallaan neljä maailmanmestaruutta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat