Suomalaistoivon kartturi vaihtuu rallin EM-sarjassa

Miko Jalava kilpailee uransa toisessa rallin EM-sarjan osakilpailussa tänä viikonloppuna.
Miko Jalava
Miko Jalava. Kuva: JalavaRacing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EM-kausi jatkuu Latviassa ajettavalla Liepaja-rallilla, joka on tunnettu nopeista sorapätkistään. Jalava, 26, teki EM-debyyttinsä edellisessä osakilpailussa Puolassa, missä hän sijoittui viidenneksi EM-sarjan junioriluokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla.

Jalava ajoi viime viikonloppuna Multia-rallissa voittoon kaksivetoisten luokassa. Autona ei tosin ollut etuvetoinen Fiesta.

– Kävimme hakemassa vähän Starletilla fiilistä. Kaksi kautta vieressä istunut Matias Peippo lähtee kyytiin, olemme ajaneet hänen kanssaan paljon, Jalava kertoo.

Riikka Hokkanen luki Jalavalle nuotteja Puolan EM-rallissa, mutta nyt Peippo on palannut Jalavan rinnalle.

Jalava toivoo Puolasta ammennettujen oppien auttavan Liepajassa. Myös vauhdikkaammat tiet ovat enemmän mäntyharjulaisen mieleen.

– Liepaja tulee varmasti olemaan helpompi, sillä Puola oli meille ensimmäinen ERC-ralli ja tiet olivat hyvin erilaisia Suomeen verrattuna. Latviassa tiet ovat vauhdikkaampia ja ne tuskin menevät niin huonoon kuntoon, Jalava tuumii.

Tavoitteena Jalavalla on parantaa Puolan EM-rallin viidettä tilaansa.

– Koetetaan saada hyvä fiilis päälle heti shakedownissa. Kaiken osuessa kohdalleen tavoitteena on takoa aikoja kolmen nippuun, Jalava linjaa.

Latvian EM-rallissa ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta lauantain ja sunnuntain aikana.

Katso alta Puolan EM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat