Teemu Asunmaa dominoi SM-rallia – ”Jätettiin viimeinen puristus käyttämättä”

Teemu Asunmaa voitto Länsirannikon SM-rallin ylivoimaisesti.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eroa kertyi lopulta 51,7 sekuntia alavutelaisen hyväksi ennen Niclas Grönholmia. Vaikka viimeinen puristus jätettiin ajosta pois, otti Asunmaa erikoiskoevoiton kaikilla kahdeksalla rallin erikoiskokeella.

Voitto on Asunmaalle ja kartanlukija Ville Mannisenmäelle kauden ensimmäinen, ja petaa hyvää kesäkautta. Asunmaa aloitti kilpailun kahdella pohja-ajalla perjantai-illan asvalttivoittoisilla erikoiskokeilla. Yötauolle tultaessa eroa oli 12,6 sekuntia Skoda-kuljettajan hyväksi.

Lauantaina alavutelainen jatkoi siitä mihin perjantaina jäi ja takoi taululle pohja-ajan jokaisella päivän kuudella erikoiskokeella. Lähimpien uhkaajien kärsittyä ongelmista pystyi alavutelainen hallitsemaan kilpailua kärkipaikalta, ja tuloksena oli uusinta vuoden 2022 Länsirannikon rallin voitosta.

– Tällä kertaa vähän erilainen ja erikoinen ralli. Homma ratkesi enemmän tai vähemmän jo lauantaiaamuna, mutta pidettiin kuitenkin rytmiä yllä koko päivä, vaikka viimeinen puristus jätettiinkin käyttämättä, Asunmaa summaa.

Länsirannikon rallin vaihtelevat erikoiskokeet sopivat Asunmaalle, joka oli viikonlopun nopein molemmilla tienpinnoilla. Erityisesti asvalttierikoiskokeet saivat hallitsevalta Suomen mestarilta kiitosta.

– Tavoiteltiin lauantain avauspätkän jälkeen pohja-aikoja jokaiselle pätkälle, ja siihen päästiinkin. Reitti oli hieno, ja varsinkin perjantain asvalttipätkät olivat kiva lisä kilpailuun. Kiitokset tiimille ja yhteistyökumppaneille kilpailusta, vaikka on joskus on ollut tiukempiakin kisoja, Asunmaa kiitteli.

Vaikka voitto heltisi tällä kertaa Asunmaalle ”helposti”, oli mies enemmän kuin tyytyväinen kisan jälkeen.

– Kauden eka voitto, kolmas ykkössija Turussa ja ensimmäistä kertaa SM-tasolla jokaiselle EK:lle pohja-aika. Ne maistuvat kyllä. Loput kisat (SM-rallit) ajetaan ja mennään kisa kerrallaan. Nyt ollaan neljänsiä, joten seuraavaan kisaan Seinäjoella lähdetään ihan hyvältä lähtöpaikalta, Asunmaa sanoi.

– Täällä toimi kaikki: auto, renkaat, huolto ja yhteistyömme Villen kanssa. Virheittä läpi koko kisa. Tästä on hyvä jatkaa..

Lue myös nämä

  • Uusimmat