Jälleen MM-rallista suoraan driftaamaan – Kalle Rovanperä haastaa EM-sarjan kärkinimet Ruotsissa

Rallin MM-sarjan puolustavan mestarin Kalle Rovanperän kisaohjelma on tiivis.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä kilpailee driftingissä Toyota GR Supralla. Kuva: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toukokuun puolivälissä ajetun voitokkaan Portugalin rallin jälkeen Rovanperä matkusti suoraan Japaniin ja kävi voittamassa paikallisen drifting-kisan. Rallikiireet jatkuivat viime viikonloppuna Sardiniassa, jossa suomalaiskuski ajoi kolmanneksi.

Sardiniasta Rovanperän matka jatkuu puolestaan Ruotsiin, jossa järjestetään driftingin EM-sarjan eli Drift Mastersin kauden toinen osakilpailu.

– Ensi viikolla pääsee taas ajamaan vähän luisua. Katsotaan, miten siellä menee. Japanin jälkeen siellä on varmasti kova taso. Eri autokin alla taas. Yritetään samalla vähän nautiskellakin, Rovanperä jutteli Rallit.fille Sardiniassa.

Ruotsiin Rovanperällä on sentään kohtuullisen helppo matka nykyisestä kotimaasta Monacosta. Sen sijaan taannoinen Japanin reissu suoraan raskaan Portugalin rallin jälkeen otti voimille nuorella miehellä.

– Kyllähän se oli aika tiivis reissu ja raskas siitä tuli, kun oli paljon hommaa auton kanssa ennen kisoja. Säädettiin ja ajettiin testiä paljon. Kyllä se ihan kisailusta meni, mutta kivaa oli. Se laji on aina semmoinen, että on kiva, kun pääsee ajamaan, Rovanperä kertoi.

Japanissa Rovanperä juhli siis voittoa, mutta EM-sarjassa taso on eri luokkaa. Rovanperä ajoi viime vuonna ensimmäisen driftingin EM-osakilpailunsa Irlannissa ja selvisi 16 parjaan joukkoon.

– Japanissa oli semmoinen taso, mitä odotin. Taso on hyvä, mutta aika vaihteleva, ei ole niin tasainen kuin EM-sarjassa. Japanissa on tosi paljon eri ajotyylejä ihmisillä. Joillain osuu jotkut radat hyvin ja toisilla toiset. Höntsää olen siellä aiemmin ajanut, mutta en kisannut ennen tätä.

Rovanperä ajaa EM-sarjan kauden kuudesta osakilpailusta neljä. Ruotsin koitoksen lisäksi Rovanperä on mukana Suomessa, Saksassa ja kauden loppuhuipennuksessa Puolassa.

Ruotsin EM-drifting starttaa perjantaina karsinnoilla. Kisan pääpäivä on lauantaina.  

Katso alapuolelta, miten Rovanperän EM-debyytti driftingissä sujui.

Lue myös nämä

  • Uusimmat