Peugeot teki ratkaisunsa – mutta mitä tekee Loeb?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Peugeot jatkaa ensi kaudella ohjelmaansa rallicrossin MM-sarjassa, ranskalaisvalmistaja ilmoitti keskiviikkona. Samalla varmistui se, että myös Sebastien Loeb jatkaa rallicrossin parissa.

Peugeot on ollut mukana sarjassa vuodesta 2014, jolloin se sai MM-statuksen. Talli tunnetaan nimellä Team Peugeot-Hansen, jonka perustaja ja tallipäällikkö on ruotsalainen Kenneth Hansen. Peugeot-Hansen valloitti MM-sarjan tallimestaruuden kaudella 2015 ja viime vuonna se sijoittui sarjassa kakkoseksi.

Peugeot’n jatkoa rallicrossin MM-sarjassa ei pidetty täysin varmana ennen keskiviikon päätöstä. Autonvalmistaja vakuutti tiedotteessaan, että MM-sarjan maailmanlaajuiset päämäärät ovat samassa linjassa Peugeot’n liiketoiminnallisten kasvusuunnitelmien kanssa.

Lisäksi Peugeot kertoi tukevansa sähköautoluokan tuomista MM-sarjaan.

– Brändimme haluaa olla mukana uudessa haasteessa, jonka ideana on uuteen energiamuotoon siirtyminen sekä luoda vahva ja uniikki linkki uusien asiakkaiden ja uusien sukupolvien välille. E-WRX sopii täydellisesti tähän strategiaan. Lähettiläämme Sebastien Loeb tukee meitä tässä uskaliaassa uudessa seikkailussa. Tavoitteenamme on voittaa maailmanmestaruus kaudella 2018, Peugeot’n brändijohtaja Jean-Philippe Imparato kertoi.

Rallin MM-sarjan piireissä on pitkään spekuloitu sillä, että Loeb saattaisi ajaa ensi kaudella muutaman MM-rallin Citroenilla, jonka nykyistä kalustoa yhdeksänkertainen maailmanmestari on testannut kahdesti loppukesän ja syksyn aikana. Loeb on itse painottanut, että hän tekee tarkempia päätöksiä tulevaisuudestaan rallin suhteen sen jälkeen, kun Peugeot ilmoittaa jatkosuunnitelmistaan.

Lue myös nämä