Ford-kuski janoaa huipputuloksia Viron ja Suomen MM-ralleista – ”Toivon, että tästä alkaa hyvä putki”

M-Sport Fordin Craig Breenille jäi mukavia muistoja Kenian Safari-rallista, mutta tulos ei ollut tyydyttävä.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irlantilaiskuljettaja Breen ei ollut vuosi sitten mukana Safarissa, joten hän vieraili vasta ensimmäistä kertaa Keniassa. Maa teki vaikutuksen Ford-kuljettajaan, mutta kisassa kaikki ei mennyt nappiin.

Breeniltä jäi yksi erikoiskoe ajamatta keskeytyksen vuoksi. Hän oli lopputuloksissa lopulta kuudes – eroa voiton ottaneeseen Kalle Rovanperään kertyi reilut 23 minuuttia.

– Haaste oli täysin erilainen verrattuna mihinkään aiemmin kokemaani. Lukuisat pienet asiat hidastivat menoamme ja jouduimme muuttamaan täysin lähestymistapaamme kilpailuun, Breen kertasi MM-sarjan nettisivujen mukaan.

Breen on MM-sarjan pistetaulukossa viidentenä, mutta eroa kolmatta sijaa jakaviin Ott Tänakiin ja Takamoto Katsutaan on vain kaksi pistettä. MM-sarjan kärkinimi Rovanperä on sen sijaan karannut jo 85 pisteen päähän irlantilaisesta.

Vasta ensimmäistä täyttä MM-kauttaan ajava Breen pääsee seuraavaksi hänelle mieluisiin kilpailuihin. Seuraavana kalenterissa on kahden viikon kuluttua Viron MM-ralli, jossa Breen oli viime vuonna kakkonen Hyundailla. Viime syksyn Suomen MM-rallissa Breen ajoi kolmanneksi.

– Viro on ensimmäinen niistä kolmesta rallista, joita olen ajanut säännöllisesti viime vuosina. Toivon, että tästä alkaa hyvä putki ja voimme nousta takaisin sinne, missä olimme Sardiniassa, Breen viittasi kesäkuun alussa ajamaansa kakkossijaansa Välimeren saarella.

– Emme ole testanneet toukokuun alun jälkeen, joten odotan innolla, että pääsen seuraavaan testiin viikonloppuna Virossa.

Rallin MM-sarjan talleista Hyundai ja Toyota ovat niin ikään testanneet kalustojaan Virossa tällä viikolla.

Lue myös: Hyundai-tähti ajoi ulos testissä

Viron MM-ralli ajetaan 14.-17. heinäkuuta, ja Suomen osakilpailu on ohjelmassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat