Ford-kuljettaja teki paljastuksen Hyundain ratkaisusta

Kenian Safari-rallissa nähtiin ensimmäistä kertaa niin sanotut snorkkelit Rally1-luokituksen autoissa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Snorkkelien eli ilmanottoputkien avulla moottoriin pystyttiin ohjaamaan ilmaa katon tasalta. Niiden tarkoituksena oli estää veden ja hiekkapölyn pääsy moottoriin.

Safari-rallin aikana huomattavaa oli se, että Toyotan ja M-Sport Fordin autoissa snorkkelit olivat kiinni koko viikonlopun, vaikkei niistä ollut hyötyä läheskään jokaisella erikoiskokeella. Hyundai puolestaan turvautui snorkkeleihin vain harvakseltaan.

Ford-kuljettaja Adrien Fourmaux paljasti ranskalaisen Rallye-sport.fr-sivuston haastattelussa, miksi Hyundai toimi näin uuden ratkaisunsa kanssa.

– Snorkkeli pelasti meidät useammin kuin kerran lentohiekkapaikoissa. Snorkkelissamme oli venttiili, joka mahdollisti suoran vaihdon normaalista ilmanotosta snorkkeliin. Kun se oli aktivoitu, suorituskyvyn menetys oli merkittävä, Fourmaux aloitti.

– Tuntui kuin olisin ajanut Rally2-autolla. Keskustelin Hyundain-kuljettajan kanssa, ja heillä ei ollut tätä venttiiliä snorkkelissaan, joten siitä oli heille selvästi haittaa. Tämä osoittaa, että pienikin tiimi voi tehdä hyvää työtä, ranskalainen lisäsi.

M-Sport Ford ei ole puhdasverinen tehdastiimi kuten sen vastustajat Hyundai ja Toyota, joten se myös operoi pienemmällä budjetilla. Siinä missä Hyundai ja Toyota ajoivat Kenian MM-ralliin valmistavat testinsä Espanjassa ja Portugalissa, Ford-kuljettajat suorittivat oman valmistautumisensa M-Sportin testialueella Pohjois-Englannissa.

Äkkiseltään voisi kuvitella, ettei saarivaltiosta löydy savanneja vastaavaa olosuhdetta. Fourmaux’n mukaan testi ei mennyt kuitenkaan hukkaan.

– Päivä oli minulle hyödyllinen, vaikkei se ollut ihanteellinen. Olisi toki ollut parempi ajaa Sardiniassa tai Portugalissa. Rallin ensimmäisellä lenkillä säädöt eivät olleet sopivat, mutta onneksi löysimme seuraavassa huollossa ratkaisuja tiimin kanssa.

– On hyvä nähdä, että voimme nopeasti sopeutua ja parantaa suorituskykyä. Juuri tässä olen pystynyt kehittymään viime kuukausina tiimin kanssa, Fourmaux sanoi.

Lue myös nämä