Flunssainen Emil Lindholm taistelee palkintosijasta Meksikossa – ”Parempiakin päiviä on ollut”

Ensimmäistä kertaa Meksikon MM-rallissa ajava Emil Lindholm on perjantain ajopäivän jälkeen WRC2-luokassa kolmannella sijalla.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yleiskilpailussakin sijoitus on komeasti yhdeksäs. Luokan kärjessä entinen WRC-kuski Gus Greensmith paahtaa 26,4 sekunnin päässä suomalaisesta. Edellä on myös toinen Fordin entinen WRC-kuljettaja Adrien Fourmaux.

Lindholmin ajonautintoa perjantaina pilasi sairastelu.

– Parempiakin ajopäiviä on ollut ja päiviä ylipäätään. Tämä flunssa ei nyt hirveästi ole auttanut, käheällä äänellä varustettu suomalaiskuski sanoi Rallit.fille.

Lindholm ajoi vielä aamun erikoiskokeiden jälkeen luokkansa kärjessä, mutta iltapäivällä Skoda-kuski joutui antamaan hieman periksi.

– Minulle oli yllätys ylipäätään, että olimme johdossa. Missään vaiheessa ei ollut sellaista kunnon yritystä. Pitää myös itselle myöntää, että ajamme nyt sellaisia kavereita vastaan, jotka ovat täällä kisanneet muutaman kerran aiemminkin, Lindholm totesi.

– Pitoa on vähän ja se vaihtelee tosi paljon. Tiellä on tomua ja pito määräytyy sen mukaan, miten paljon sitä on. Sitä on vaikea silmällä nähdä. Sen kanssa me vähän kamppailimme.

Lauantaina Lindholm suunnittelee jatkavansa omaa ajoaan. Tärkeintä on pysyä iskuetäisyydellä kärkimiehistä.

– Kun tulin tänne, että osannut liikoja odottaa, koska ajan kuitenkin ensimmäistä kertaa tällaisissa olosuhteissa. Nämä eivät ole ylipäätään ehkä minun ajotyylilleni parhaat olosuhteet. Hyvin toimii kuitenkin tällä hetkellä. Toki tilaa on vielä kehittää, Lindholm mietti.

– Tämänhetkinen vauhti tuntuu kuitenkin luontevalta ja turvalliselta, joten koetetaan jatkaa samaan tapaan. Mielestäni löysimme hyvän balanssin vauhdin ja varman päälle ajamisen suhteen. Toki siellä niitä kiviä on, joihin välillä väkisinkin osuu.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Meksikon MM-rallin perjantain pätkiltä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat