Quantcast

Ott Tänakilta kovaa taktiikkapeliä? Näin Kalle Rovanperä kommentoi

Toyotan Kalle Rovanperän perjantai Meksikon MM-rallissa oli vaikea.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kymmenen ajetun erikoiskokeen jälkeen puolustava maailmanmestari on kisassa viidentenä. Eroa kisaa johtavaan maanmieheen, Hyundai-kuski Esapekka Lappiin on kertynyt liki minuutti.

Toisena autona reitillä ollut Rovanperä joutui auraamaan tietä irtosorasta. Mies oli itse suoritukseensa tyytyväinen.

– Päivä oli ihan hyvä. Teimme keulilta sen, minkä pystyimme. Tappiota olisi voinut tulla enemmänkin, mitä vertaa edellisiin vuosiin. Joskus aiemmin kärkimiehet ovat hävinneet jopa 30 sekuntia yhdellä pätkällä. Olen ihan tyytyväinen, Rovanperä sanoi Rallit.fille.

– Toisella lenkillä oli ihan yhtä liukasta kuin ensimmäisellä. Yritin kyllä tulla, mutta pienet autot olivat tehneet omia linjojaan, joita piti sitten avata. Koko ajan olin irtosoralla. Ei ollut paljon tehtävissä.

MM-sarjaa ennen Meksikon rallia johtanut Ford-kuski Ott Tänak menetti pelin heti perjantaiaamun avauspätkällä turbovian vuoksi. Myös iltapäivällä virolaisen vauhti oli kaukana totutusta, vaikka auto oli saatu kuntoon. Moni epäilikin, että Tänak olisi tahallaan vaikeuttanut Rovanperän menoa ajamalla hiljaa, jotta myös Rovanperä joutuisi auraamaan tietä mahdollisimman paljon,

– En tiedä siitä. Niiden auto kyllä taisi toimia ihan normaalisti, mutta ei hän hirveän hyviä aikoja ajanut. Ei meillä ollut oikeastaan mitään linjaa. Aika paljon piti tietä putsata, vaikka siellä välillä joku linja näkyikin, Rovanperä kommentoi.

Tänak itse vakuutti, ettei kyse ollut minkäänlaisesta taktiikasta. Myös Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala oli virolaisen puolella.

– En tiedä, yrittikö hän tehdä homma Kallelle vaikeimmaksi. Voi olla, että Tänakin motivaatio ei ollut ihan parhaimmillaan. Toinen asia on, että jos tulee huollossa kiire, niin auto ei ole ihan optimoitu. Ehkä siinä oli enemmänkin kombinaatio siitä, että ei ollut fiilistä ajaa ja autokaan ei ollut ihan sataprosenttinen, Latvala sanoi.

Lauantaina Rovanperän lähtöpaikka paranee, mutta niin käy myös suomalaiskuskin edellä olevalle Hyundain Thierry Neuvillelle. Kaksikon välillä on eroa 19,9 sekuntia belgialaisen hyväksi. Rovanperän takana toinen Hyundai-kuski Dani Sordo on liki puolen minuutin päässä.

– Lähtöpaikka paranee huomenna, joten toivottavasti voimme kamppailla heitä vastaan, jotka lähellä ovat. Thierryä vastaan voi tosin olla vaikeaa, sillä hän on ajanut täällä tosi hyvin. Lähdetään kirimään se, mitä pystytään, Rovanperä suunnitteli.

Katso alapuolelta Kalle Rovanperän haastattelu Meksikon MM-rallin perjantain iltahuollosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat