Flunssa vaikeuttanut mäntyharjulaisen rallikuskin valmistautumista EM-ralliin – tähtää silti palkintopallille

Mäntyharjulaiskuljettaja Miko Jalava kilpailee tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjan Ruotsin osakilpailussa.
Miko Jalava
Miko Jalava. Kuva: Jalava Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jalavan ja kartanlukija Matias Peipon tavoitteena on nostaa vauhtia Latvian osakilpailusta.

Länsinaapurissa ajettava kaksipäiväinen rallin EM-sarjan junioriluokan kolmas osakilpailu on Jalavan ensikosketus Ruotsin ralliteihin. Sparrow Racingin Ford Fiesta Rally4:llä kilpaileva Jalava lähtee rakentamaan alusta alkaen ehjää kilpailua erikoiskoe kerrallaan.

– Koitetaan saada hyvä fiilis päälle ja jatkaa siitä, mihin Latviassa jäätiin, pois lukien se viimeinen mutka. Tavoitteena on Latvian tasoisten pätkäaikojen ajaminen ja siitä vähän vielä vauhdin nostaminen. Jos kolmen nippuun päästään, niin olisi kova, avaa Jalava tavoitteitaan.

Ensikosketus Ruotsin vauhdikkaisiin sorateihin otettiin kilpailua edeltävänä tiistaina. Erikoiskokeiden samankaltaisuus Suomen teiden kanssa on mäntyharjulaiskuljettajan mieleen. Hyvin onnistuneita testejä on kuitenkin varjostanut juuri ennen kilpailua iskenyt flunssa.  

– Tiistaina ajettiin testiä, ja tiet olivat pintaa myöten hyvin samankaltaisia. Jos olisi silmät kiinni viety pätkälle, niin en olisi voinut sanoa, kummassa maassa ajetaan. Testeistä jäi hyvä fiilis, mutta flunssa on iskenyt juuri kilpailun alla ja se vähän rokotti päivää. Toivotaan, että se tästä helpottaa kisaan mennessä, Jalava kertoo.

Royal Rally of Scandinavia ajetaan Karlstadissa ja lähialueilla 6.-8.7. Kilpailu sisältää 16 erikoiskoetta ja 182,60 erikoiskoekilometriä. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat