Rovanperällä ikimuistoinen kisareissu – ”Kartturini huusi, kun näki pienenkin hämähäkin”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä saavutti kautta aikain nuorimpana kuljettajana MM-pisteen sunnuntaina päättyneessä Australian MM-rallissa. Myös WRC2-luokan voiton napsahti tilille, lauantain keskeytyksestä huolimatta, sillä 17-vuotias rallilupaus oli luokan ainoa osallistuja. 

Nuori Rovanperä kertoo englanninkielisessä tiedotteessaan, että aikaero oli pahin vastustaja Australiassa.

– Nautin todella Australiasta. Ainoa hankala asia oli jet-lag, joska iski viisi päivää saapumisen jälkeen. Minua ei niin haittaa aikaiset herätykset, mutta iltapäivällä olin niin väsynyt! Voimat olivat ihan poissa, Rovanperä summaa.

Nuorukainen ehti myös hieman turisteilla reissunsa aikana.

– Olin Sydneyssä päivän ennen kuin suuntasimme kisapaikalle. Kävimme jossain eläintarhassa ja se oli ihan ok. Sitten menimme Coffs Harbourin kisapaikalle päivä ennen starttia. Kävimme viidakossa ja näin ensimmäisen käärmeeni, Rovanperä tarinoi.

– Minua ei niin villi luonto häiritse, mutta kartturini Jonne (Halttunen) huusi ääneen, kun näki pienenkin hämähäkin. Australia on todella siisti paikka ja ehdottomasti päivän lentokoneessa istumisen arvoinen. Kelikin on parempi kuin kotopuolessa, mutta on täältä taas kyllä aikamoinen matka takaisin.

Pitkästä menolennosta Rovanperä selvisi Netflixin avulla.

– No ei se niin paha ollut. Selvisin ihan hyvin yhden päivän, kun jouduin vain istumaan. Latasin Netflixistä sisältöä, katsoin leffoja ja sitten yritin vain chillata sekä nukkua, niin pitkään kuin mahdollista.

Lue myös nämä