FIA-pomo lupailee Belgialle paikkaa MM-kalenterissa – ”Hieno työ ei jäänyt huomioimatta”

Ypres Rally
Craig Breen voitti viime vuonna Volkswagenin ratissa Ypres-rallin. Kuva: Ypres Rally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja koki ison takaiskun viime viikolla, kun Belgiaan kaavailtu osakilpailu jouduttiin perumaan maan huonon koronatilanteen takia. 

Belgia tuli nopealla aikataululla WRC-kalenteriin mukaan, kun korona peruutti ison nipun ralleja keväältä ja kesältä. FIA:n rallipomo Yves Matton tähdentää, että Ypres-rallin järjestäjien työ ei suinkaan mennyt hukkaan, vaikka ralli lopulta jää ajamatta.

Länsi-Flanderin kuvernöörin Carl Decaluwen mukaan MM-rallin järjestäminen Ypresissä olisi ollut täysin vastuutonta. Saman mielipiteen jakoi myös kaupungin pormestari Emmily Talpe, joten FIA:lla ja WCR-promoottorilla ei ollut muita mahdollisuuksia kuin peruuttaa ralli.

– Olemme tietenkin valtavan pettyneitä, että kaiken sen järjestäjien kovan työn jälkeen kisaa ei voida ajaa. Terveys ja turvallisuus ovat kuitenkin nyt etusijalla, Matton sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Kisaan oli kuitenkin ilmoittautunut yli sata kuljettajaparia, joten voi sanoa, ettei järjestäjien hieno työ ole jäänyt huomioimatta. He ovat todistaneet, että Belgia ansaitsee sen, että heidän kisaansa harkitaan, kun seuraavaa WRC-kalenteria suunnitellaan, Matton jatkaa.

Lue myös: WRC-tallipomo suhtautuu varauksella rallin MM-sarjan kisaohjelmaan – ”Mihin helvetin kalenteriin?”

Myös WRC-promoottori jakaa Mattonin ajatuksen Belgian hyvistä mahdollisuuksista nousta MM-kalenteriin lähivuosina.

– Tiimien, kilpailijoiden, järjestäjien ja muiden tahojen turvallisuus ovat nyt etusijalla. Me tietenkin kunnioitamme paikallisten viranomaisten päätöksiä. Rallin peruminen oli iso pettymys, mutta kiitämme järjestäjiä heidän valtavasta työmäärästä, jonka he tekivät, kun kisa tuli mukaan nopealla aikataululla, WRC-promoottorin nokkamies Jona Siebel toteaa.

Ypres-rallin peruutuksen jälkeen kalenterissa on enää joulukuun alkuun niin ikään pikahälytyksellä laitettu Monzan ralli. Toyotan Elfyn Evans johtaa MM-sarjaa 14 pisteen erolla ennen tallikaveri Sebastien Ogieria.

Jos Monzassa päästään ajamaan, ratkotaan kuljettajien mestaruus suurella todennäköisyydellä juuri Toyota-kuskien kesken. Hyundain Thierry Neuville on 24 ja Ott Tänak 28 pistettä Evansia perässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat