Mestaruudessa kiinni oleva Toyota-tähti toivoo MM-kaudelle jatkoa – ”Haluan päästä juhlimaan auton katolle”

Scott Martin
Scott Martin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesilaiskuski Elfyn Evans on äärimmäisen lähellä uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta rallin MM-sarjassa. 

Marraskuisen Belgian MM-rallin peruutuksen myötä ajetaan WRC-karkeloita korkeintaan yhden osakilpailun verran, jos joulukuinen Monzan ralli toteutuu koronatilanteesta johtuen. Evansin etumatka MM-sarjassa on 14 pistettä ennen tallikaveri Sebastien Ogieria.

Voisi kuvitella, että Evansille ja kartanlukija Scott Martinille rallien peruutukset sopivat tilanteessa, jossa MM-titteli kutkuttelee jo sormissa. Martin kuitenkin huomauttaa, että kyseessä on kaksi ammattilaisurheilijaa.

– Voin rehellisesti sanoa käsi sydämellä, että en istu vain sohvalla ajatellen, että toivottavasti ralli perutaan. Se on ihan päinvastoin. Olisi kuitenkin typerää väittää, että en ajattele asiaa ollenkaan. Haluan silti mennä Monzaan kilpailemaan, Martin selittää Dirtfishin sivuilla.

– Haluan mahdollisuuden juhlia mestaruutta auton katolla. Haluan kokea sen tunteen ja jakaa sen tiimin sekä mahdollisimman monen muun ihmisen kanssa, kartanlukija jatkaa.

MM-sarjassa on tänä vuonna pystytty ajamaan vain kuusi rallia. Mestaruuden jakamisen mielekkyydestä on keskusteltu monessa eri tilaisuudessa, mutta brittikaksikko huomauttaa, että kaikilla on silti ollut samat mahdollisuudet, vaikka kisoja on totuttua vähemmän.

Jos Monzassa vielä ajetaan joulukuussa, voi Toyota vielä saavuttaa tuplamestaruuden. Se olisi hienoa saavutus tilanteessa, jossa talliin saapui vuodenvaihteessa kolme uutta kuljettaparia.

– Olen todella ylpeä siitä, mitä olemme tiiminä tänä vuonna saavuttaneet. Vaikka meillä oli kolme uutta porukkaa, niin tiimi on toivottanut meidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi ja tehnyt olomme kotoisaksi. Meillä on ollut monessa rallissa kaksoisjohto ja myös Kalle (Rovanperä) on ollut ihan siinä kannassa, Martin sanoo.

– Olisi tärkeää saada se (tallimestaruus). Se olisi hieno tapa päättää kausi ja saada tästä hankalasta vuodesta vähän nautintoa. Se merkitsee niin paljon monille ihmisille. Olisi hienoa päästä juhlimaan yhdessä, Martin jatkaa.

Brittikartturi myös huomauttaa, että Toyotan kannalta kauden päätös Monzassa sopisi hyvin myös lähtöpaikkojen osalta. Alla on monta rajua sorarallia, jossa MM-sarjan johtajilla lähtöpaikasta on iso haitta. Monzan asvaltilla tilanne on päinvastainen.

– Ei unohdeta sitä tosiasiaa, että kausi päättyisi Monzassa asvaltilla. Olisi hienoa, että etu olisi välillä meidän puolella. Toivotaan siis, että ralli ajetaan.

Monzan MM-ralli on määrä ajaa 4. – 6. joulukuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat