WRC-tallipomo suhtautuu varauksella rallin MM-sarjan kisaohjelmaan – ”Mihin helvetin kalenteriin?”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo uskoo, että rallin MM-sarjan ensi vuoden alustava kalenteri muokkaantuu vielä koronaviruksen vuoksi.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promootioyhtiö julkaisivat lokakuussa kauden 2021 alustavan kalenterin, jossa on mukana 12 MM-rallia ja kuusi varakilpailua.

– Se on hienoa, että meillä on kalenteri. Tilanne kuitenkin kehittyy todella nopeasti, Adamo painotti DirtFishin haastattelussa.

Lue myös: Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri julki, mukana yksi uusi osakilpailu

Koronapandemia pisti tämän kauden kalenterin lähes kokonaan uusiksi. Alkuvuodesta Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon rallit pystyttiin ajamaan alkuperäisillä paikoillaan, mutta sen jälkeen MM-sarja jäi lähes puolen vuoden koronapaussille. Syksyn aikana MM-pisteistä on ajettu Virossa, Turkissa ja Sardiniassa. Kauden viimeistä edellinen kilpailu oli tarkoitus ajaa marraskuun loppupuolella Belgiassa, mutta Ypres-ralli peruuntui koronan vuoksi.

– Kun lähdimme maaliskuussa Meksikosta, kuka olisi uskonut, että Viro, Monza ja Ypres tulevat kalenteriin. Tässä nähdään, miten hienoja asioita sopeutuminen ja yhteistyö tuovat tulleessaan, Adamo sanoi.

Kauden 2021 avauskilpailuna on määrä ajaa Monte Carlo tammikuussa.

– Kun minulta on kysytty, olenko tyytyväinen kalenteriin, olen vastannut ”mihin helvetin kalenteriin”. Kilpailuille on määritetty ajankohdat, joiden mukaan teemme töitä. Mutta Monte Carlo? Oletteko varmoja siitä? Se on täysin punainen alue tällä hetkelle, Adamo huomautti.

Katso alta Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Monte Carlon MM-ralli on merkattu kalenteriin päivämäärille 21.-24. tammikuuta. Sen jälkeen on tarkoitus ajaa MM-pisteistä Ruotsissa, Kroatiassa, Portugalissa, Italiassa, Keniassa, Virossa, Suomessa, Britanniassa, Chilessä, Espanjassa ja Japanissa.

Varalla ovat Akropolis-ralli Kreikassa, Ypres-ralli Belgiassa, Turkki, Argentiina, Monza ja Latvia. Kalenteriin voidaan lisätä kilpailu varalistalta, mikäli jokin alustavassa kalenterissa olevista osakilpailuista joudutaan perumaan koronan vuoksi.

Kauden 2020 päätöskilpailu on määrä ajaa Italian Monzassa joulukuun alussa.

Lue myös nämä