Espanjalaisen WRC-konkarin ura ohi – kartturi löi nuottivihkon naulaan

Espanjalainen kartturikonkari Carlos del Barrio ilmoitti viikonloppuna eläkepäivien kutsuvan.
Carlos del Barrio
Carlos del Barrio. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Del Barrio muistetaan rallin MM-sarjasta erityisesti Dani Sordon aisaparina. Kaksikko ajoi yhdessä jo Espanjan rallisarjassa kaudella 2005. Citroenin ja Minin WRC-tiimejä parivaljakko edusti yhdessä vuosina 2011-13.

Del Barrio on ollut kaikissa Sordon voittamissa MM-ralleissa miehen rinnalla. Ensimmäisen voittonsa he ottivat Citroenilla Saksassa vuonna 2013. Kaksi seuraavaa tulivat Sardiniasta peräkkäisinä vuosina 2019-20.

– Tänään on aika ilmoittaa, että lopetan tämän työn, lajin, josta minulla on kauneimpia muistoja koko elämässäni. Viime vuoden puolivälissä olin illallisella sukulaisteni kanssa. Kerroin heille jo silloin, että en aja vuonna 2023 yhtään kansainvälistä kisaa. Paradoksaalista kyllä, niin olinkin sitten Danin etuautossa Monte Carlossa heti vuoden alussa, Del Barrio naureskelee.

– Tällä kaudella olen saanut tavata ja kilpailla kahden uuden kuskin kanssa (listallani oli jo 50 eri kuljettajaa). Heidän ohjelmansa menivät kuitenkin pieleen, joten päätin, että nyt lopetan kokonaan. Heti seuraavana päivänä hyvä kuljettaja pyysi minua Puolen EM-ralliin, mutta sanoin ei. Se oli ensimmäinen kerta 36 vuoteen, kun en katunut yhtään, että en lähde ralliin.

Del Barrio on pitkällä urallaan kilpaillut yli 350 rallissa ympäri maailman. Sordon lisäksi mies muistetaan erityisesti Xevi Ponsin ja Jesus Purasin rinnalta. Ensimmäisen kerran Del Barrio istui kartturinpenkillä jo vuonna 1987.

Vielä viime vuonna mies istui paraguyalaisen Fabrizio Zaldivarin kyydissä MM-sarjassa. Kisoja rallin MM-tasolla Del Barriolle ehti kertyä 107 kappaletta. Palkintosijoille hän on yltänyt 13 kertaa.

– Ei ole parempaa tunnetta kuin kisan voittaminen. Siihen olen pystynyt 58 kertaa. Kolme niistä voitoista on rallin MM-sarjasta, Del Barrio muistelee.

Katso alapuolelta, miten Del Barrio ja Sordo juhlivat Sardiniassa kaudella 2020.

Lue myös nämä

  • Uusimmat