Esapekka Lapilta varoituksen sana Portugalin MM-rallin alla – ”Sellaista tunnetta ei saa päästää puseroon”

Hyundain Esapekka Lappi lähtee kovin odotuksin tällä viikolla ajettavaan Portugalin MM-ralliin.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi sai Kroatiasta huhtikuussa vyölleen ensimmäisen palkintosijan Hyundain leivissä. Kohentuneen itseluottamuksen lisäksi myös lähtöpaikka suosii suomalaiskuskia, sillä pieksämäkeläinen lähtee reitille viidentenä autona.

– Oli tunteikasta päästä podiumille Kroatiassa. Omistin sen Craigille (Breen). Toivottavasti pystymme jatkamaan samaa virettä tällä viikolla, Lappi sanoo.

Portugalin ralli on Etelä-Euroopan sorakisoista vauhdikkaimmasta päästä. Tiet ovat myös varsin jouheita, mutta Lappi varoittaa, että liialliseen hyvä olon tunteeseen ei saa tuudittautua.

– Aina kun miettii Portugalin rallia, niin monesti muistelee vain, että ei se ole niin kova ja haastava kisa autolle. Toisen lenkin olosuhteet ovat kuitenkin aina Portugalissa rajut. Ei pidä antaa sellaisen mielen hiipiä puseroon, että tämä olisi helppo ralli. Silloin joutuu aika äkkiä vaikeuksiin, Lappi toteaa.

Lapilla on hyviä muistoja Portugalista kahden vuoden takaa, kun mies juhli WRC2-luokan voittoa ylivoimaiseen tyyliin. Pääluokassa Lapin paras tulos Portugalin soralta on vuoden 2018 viides sija.

– Nautin Portugalin rallista todella paljon. Se on tavallaan keskinopea kisa, ei niin hidas kuin esimerkiksi Sardinia. Reitillä on myös muutamia asvalttiosuuksia, mutta ne ovat aika nopeita, Lappi summaa.

– Sunnuntaina Fafen hyppyri on tietenkin yksi kokokohdista. Kaiken kaikkiaan Portugali on aika uniikki ralli.

Portugalin rallissa ajetaan torstaina testierikoiskoe. Varsinainen ralli alkaa perjantaiaamuna. Luvassa on yhteensä 19 erikoiskoetta ja noin 320 kisakilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä