Esapekka Lappi yllättyi vauhdistaan, mutta myönsi myös pelänneensä – ”Ei ole enää hauskaa”

Hyundain Esapekka Lappi yllättyi vauhdistaan Kenian MM-rallissa perjantaiaamuna.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun ajettuna on neljä erikoiskoetta, majailee Lappi toisella sijalla 15,5 sekunnin päässä kisaa johtavasta Toyotan Kalle Rovanperästä. Pieksämäkeläinen kirjautti perjantaiaamuna kaikki pätkäajat kolmen joukkoon.

– Ei ollut liian rajua, oikeastaan juuri sitä, mitä odotinkin. Suorituskyvyn suhteen olimme parempia kuin mitä oletin ennakkoon. Se on positiivista, Lappi sanoi.

– Fiilis on tosi luottavainen. Olin hieman yllättynyt ajoista. Voin puskea enemmänkin, jos tarvitaan, mutta sitten riskitaso nousee. Nyt ainakin tuntuu, että en puskenut liikaa. Ajoimme omaa vauhtiamme ja katsoimme, mihin se riittää.

Moni kuljettaja, Lappi mukaan lukien, valitteli auton balanssia aamupäivän lenkillä. Keniassa auton säädöt ovat aina kompromissi.

– Kun ajetaan tosi kovaa ja mennään viitosvaihteelle, niin auto ei enää pelaa. Iskarit ei jaksa vaimentaa tarpeeksi. Tulee paljon yllätyksiä ja se lyö aika hyvin. Tulee oudoissakin paikoissa ylläreitä. Se ei ole enää hauskaa, Lappi summasi.

– Hitailla osuuksia auto toimii kuitenkin hyvin. Puskemisongelma saatiin ensimmäisen pätkän jälkeen pois. Tästä on hyvä jatkaa, mutta varovainen pitää olla.

Varsinkin rytkyissä ja hypyissä ongelmat tulivat esiin.

– Viimeisellä pätkällä oli jo vähän pelottavaa. Kun tullaan viitosvaihteella, niin se ei ole enää hauskaa. Normaalisti tykkään kovavauhtisista osuuksista, mutta nyt en, Lappi totesi.

– Juuri ennen maalia oli pieni rytky suoralla ja se yllätti. Samanlaisia tilanteita oli paljon.

Kenian MM-ralli jatkuu huoltotauon jälkeen perjantaina kolmella erikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat