Hyundai-tähti joutui turvautumaan MacGyver-kikkoihin

MM-sarjaa johtavilla Thierry Neuvillella ja Martijn Wydaeghelle oli värikäs aamupäivä Kenian Safari-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuvillen autosta hajosi rengas aamupäivän lenkin toisella erikoiskokeella. Rikkoutunut rengas teki tuhojaan auton peräpäähän, minkä vuoksi Hyundain belgialaistähdet joutuivat tekemään hieman erikoisempia toimenpiteitä siirtymällä ennen lenkin viimeistä pätkää.

Neuville ja Wydaeghe selvittivät lopulta kunnialla yli 30-kilometrisen Kedongin pikataipaleen, vaikka he joutuivat vetämään erikoiskokeen isot ajolasit silmillään ohjaamoon tulleen pölyn vuoksi.

– Kärsimme rengasrikon, joka tuli täysin yllättäen. Menetimme rengasrikon vuoksi aikaa kuusi tai seitsemän sekuntia.

– Sen jälkeen auton sisällä oli paljon pölyä, joten meidän piti tehdä MacGyver-kikkoja, jotta pystyisimme jotenkin selviytymään pölyssä. Lopulta tilanne ei ollutkaan niin paha kuin odotimme ja pääsimme läpi, Neuville sanoi.

Neuville on kilpailussa kuudentena 48 sekunnin päässä rallia johtavasta Kalle Rovanperästä. Ero ei ole venähtänyt liian suureksi, sillä haastava Safari-ralli on vasta aluillaan.

– Katsotaan, millainen iltapäivän lenkistä tulee. Aamupäivällä pätkiltä löytyi rajuja paikkoja ja nyt tiet voivat olla vieläkin rajummassa kunnossa. Mutta katsotaan, tuleeko iltapäivällä sade, joka voisi hieman maustaa kisaa, Neuville kertoi.

Neuvillen tallikaveri Ott Tänak on kilpailussa kolmannella sijalla, kun takana on neljä erikoiskoetta. Virolaisen edellä on vain kaksi suomalaista, Toyotan Kalle Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi.

Tänakin ero kisaa johtavaan Rovanperään on 16,8 sekuntia.

– Aamupäivän lenkki sujui meiltä hyvin, ei ollut mitään draamaa. Auto olisi voinut olla hieman parempi, mutta muuten tulimme puhtaasti, Tänak sanoi.

– Juuri se oli tavoitteena, joten tämä oli hyvä alku rallille.

Lue myös nämä

  • Uusimmat