Kalle Rovanperä selvitti huimaa iskuaan – ”Kukaan ei voinut kopioida”

Toyotan Kalle Rovanperä teki täydellistä työtä Kenian MM-rallissa perjantaiaamuna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi kaikille kolmelle erikoisikokeelle pohja-ajan. Ennen iltapäivän lenkkiä suomalaistähden johtoasema on 15,5 sekuntia ennen maanmies Esapekka Lappia.

– Fiilis on hyvä. Aamu oli hankalampi kuin odotin. Tiesimme kyllä, että lenkin ensimmäinen pätkä ei sovi auton säädöille. Toivoimme kuitenkin, että auto olisi vähän parempi ollut. Selvästikin kaikilla oli kuitenkin ongelmia, Rovanperä kuvaili.

– Iltapäiväksi pitää tuolle ekalle pätkälle löytää jotain. Muuten sanoisin, että aamun lenkki oli varsin hyvä. Tavallaan jokaiselle pätkälle pitää tehdä vähän kompromissi säätöjen suhteen.

Kovimman vetonsa Rovanperä teki aamun päätöspätkällä, yli 30-kilometrisellä Kedongin pätkällä. Keniassa reitti on likipitäen sama kuin aiemmilla kerroilla, mutta kyseinen erikoiskoe on käännetty toiseen suuntaan.

Rovanperälle on aina sopinut uudet rallit ja uudet erikoiskokeet, joilla mestari voi hyökätä.

– Viimeinen pätkä oli tavallaan uusi, koska se ajettiin eri suuntaan kuin normaalisti, joten nuotit olivat kaikille uudet. Siellä pystyi hyökkäämään ja ajamaan paremman ajan muihin verrattuna, Rovanperä sanoi.

– Olen aina nauttinut, kun saa ajaa uusilla nuoteilla. Kaikki kopioivat toisten suorituksia aiemmilta vuosilta, jos pätkät ovat koko ajan samoja. Silloin myös erot menevät tosi pieniksi. Silloin kun on uusi pätkät ja uudet nuotit, voi tehdä niitä eroja. Nyt kukaan ei voinut kopioida.

Kenian MM-rallissa ajetaan perjantaina vielä kolme erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat