Esapekka Lappi valotti isoa päätöstään – ”Ikävöinti meni jo niin rajuksi”

Esapekka Lappi teki ison päätöksen viime syksynä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolmen lapsen isä koki perhe-elämän ja raadollisen rallimaailman yhteensovittamisen liian vaikeaksi. Sen vuoksi pieksämäkeläinen ilmoitti jo hyvissä ajoin viime syksynä, että on valmis ajamaan vain osan rallikaudesta 2024.

– Ihan henkilökohtainen elämä oli päätöksen takana. Sanotaanko, että lapset ikävöivät isää paljon ja isä tietenkin lapsiaan. Se oli suurin syy. Tuntui varsinkin kauden toisella puoliskolla, kun kesäkin oli tosi kiireinen, että olen väärässä paikassa monenkin kisan aikaan, Lappi sanoo Rallit.fille.

– Tuntui, että minun olisi pitänyt olla kotona, kun se ikävöinti meni jo niin rajuksi. Ihan sen takia tein päätöksen. Oli tehtävä päätös sydämen kautta ja koen, että se on ihan oikea päätös.

Pahat kielet ovat epäilleet, ettei päätös olisi ollut puhtaasti Lapin. Suomalaiskuski kuittaa nämä huhut omaan humoristiseen tyyliinsä.

– Ehkä varmaan viimeisten kisojen osalta olisi voinut kääntyä, että myös tiimi olisi halunnut näin, Lappi summaa viitaten ulosajoihinsa sekä Suomen MM-rallissa että myöhemmin Chilessä ja Keski-Euroopassa.

– Itse tein kuitenkin pyynnön jo aikaisessa vaiheessa, kun näin, mihin se homma oli kotona menossa. Aloite tuli minun suunnastani.

Lappi on saanut kauden päättymisensä jälkeen jo viettää enemmän aikaa kotipuolessa. Ennen joulua mies kävi nopeasti päivän testirupeaman Keski-Suomessa, mutta palasi sen jälkeen Pieksämäelle.

Rallin MM-sarjassa Hyundain leivissä ajava Lappi myöntää, että lasten takia yksi omasta lapsuudesta tuttu jouluperinne on jo rikottu.

– Omassa lapsuudessa tuotiin vasta aattona tai edeltävänä iltana kuusi sisälle, mutta nyt oli tuotava jo aiemmin, kun lapset sitä kovasti halusivat. Nyt on joutunut poikkeamaan perinteestä, Lappi naureskelee.

Rallin MM-kausi starttaa tammikuun lopussa ikonisella Monte Carlon rallilla. Lapin rallivuosi alkanee suurella todennäköisyydellä seuraavasta kisasta Ruotsista helmikuussa.

Lue myös nämä