Esapekka Lappi vaikeni kohuaiheesta

Rallin MM-sarjaan ensi kaudeksi tulevat uudistukset ovat olleet tapetilla myös torstaina alkaneessa Kenian Safari-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA lätkäisi kuukausi takaperin eetteriin ison listan uudistuksia, joiden on määrä tulla voimaan ensi kaudella. Muun muassa hybridiyksiköt poistetaan ja autoista halutaan tehdä halvempia tehoa ja aerodynamiikkaa poistamalla.

Hyundain suomalaistähti Esapekka Lappi laittoi kenties hieman yllättäen suunsa suppuun, kun mieheltä tiedusteltiin kantaa uudistuksiin Keniassa.

– En halua kommentoida sitä asiaa. Luulen, että meillä kaikilla on erilaisia mielipiteitä, joilla me sitten tietyllä tavalla vaikutamme. Minä olen päättänyt vain ajaa niillä vehkeillä, mitkä minulle annetaan, Lappi sanoi.

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans kommentoi sen sijaan aihetta. Evansin mielestä homma tuntuu liian hätiköidyltä.

– Tietääkseni sääntöjä ei ole vielä lopullisesti hyväksytty. Toivoisin, että asiat säilyvät ennallaan, Evans kertoi.

Toyota-tähden mukaan kahdelle ”välivuodelle” on turhaa tehdä valtavaa uudistusta. Sen sijaan pitäisi keskittyä rakentamaan toimiva paketti parin vuoden päähän.

– Minusta meidän pitäisi pysytellä aloillaan ja keskittyä tekemään hyvää työtä vuoden 2027 eteen. Tiedän, että töitä on paljon edessä, jotta tämä homma saadaan toimimaan kunnolla, Evans summasi.

– Loppujen lopuksi tuleviksi vuosiksi on jo sitouduttu. Minusta sen takia on turha keskittyä seuraaviin kahteen vuoteen, vaan tehdä mieluiten hyvä suunnitelma kaudelle 2027.

Lue myös nämä

  • Uusimmat