Toyota-tähti vaatimattomana – ”Minulla on käynyt hyvä tuuri”

Safari-ralli on sopinut aiempina vuosina erinomaisesti Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutalle.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta on ajanut viimeisen kolmen vuoden aikana hyviä tuloksia Keniasta, vaikka japanilainen ei oikein itsekään osaa selittää, mitä tulosten takaa löytyy.

Nyt Kenia tarjoaa kuitenkin suuremman haasteen, sillä ralli ajetaan niin sanotulla perinteisellä paikallaan sadekauden aikana.

– Jollain tapaa olen onnistunut pääsemään maaliin viimeiset kolme vuotta tässä rallissa. Pätkillä on tietysti myös isoja kiviä, mutta joku tässä on toiminut minulle hyvin. Olen saavuttanut kaksi palkintosijaa ja yhden neljännen tilan, Katsuta sanoi Rallit.fille.

Safari on joka kerta yllätyksiä täynnä, mutta Katsuta on onnistunut pitämään auton aina tiellä ja ehjänä. Japanilainen ei itsekään tiedä, miten hän on siinä onnistunut.

– Ei minulla ole siitä aavistustakaan, hän sanoi.

– Minulla on käynyt vain hyvä tuuri. Mutta tänä vuonna tämä on ehdottomasti kokonaisuutena suurempi haaste. Minun täytyy olla nyt entistä tarkempi ja kärsivällisempi kuin aiempina vuosina, Katsuta linjasi.

Katsuta ei ole voittanut urallaan vielä yhtään rallin MM-sarjan pääluokan kilpailua, mutta Ruotsissa se olisi voinut olla lähellä ilman ulosajoa.

– Se oli tietysti urani suurin pettymys tähän mennessä, Katsuta sanoi.

– Mutta tässä rallissa en voi lähteä siitä, että minun pitäisi voittaa täällä, sillä siinä tapauksessa teen vain ongelmia itselleni. Minun täytyy pitää jalat maassa ja mennä yksi askel ja erikoiskoe kerrallaan, Katsuta ennakoi.

Keniassa mitataan erityisesti tasapainoilua varmistelun ja kovaa ajamisen välillä. Se on valtava haaste jokaisella kuljettajalle.

– Mutta tietysti jos on liian varovainen, niin on myös kaukana kärjestä. Joten tämä ralli on todella, todella haastava siinä mielessä, että pitää tulla kovaa, mutta ei voi tulla kuitenkaan liian kovaa. Tasapainoa on vaikea löytää, joten katsotaan, miten käy.

Lue myös nämä

  • Uusimmat