Esapekka Lappi tunnusti rehdisti mokansa – ”En muista, milloin olen näin tyhmän virheen tehnyt”

Esapekka Lappi koki karun kohtalon Kroatian MM-rallissa perjantaiaamuna.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hieman liian ahne ajolinja kostautui ja Lappi jäi reitin varrelle jo ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Siinä oli hidas vasen-oikea-mutkayhdistelmä ja paljon mutaa. Ajattelin kääntää renkaat vähän etukäteen sisään, jos ne on ihan mutaiset, mutta sitten kopsahti kiveen, Lappi harmitteli Rallit.fille.

– Iskarin kiinnityspisteet napaan hajosivat saman tien, vaikka vauhtia ei ollut kovin paljon. Iskunvaimennin on kahdella pultilla kiinni napaan ja molemmat olivat poikki. Ei siinä ollut mitään mahdollisuuksia jatkaa.

Pieksämäkeläinen tunnusti rehdisti, että virhe oli täysin oma vika.

– Huolimattomuusvirhe se oli. Ei olisi pitänyt olettaa, että renkaat ovat mutaiset. Olisi siinä ollut tilaa myös kiertää. Marginaalit ovat pieniä näissä kisoissa, mutta ei missään nimessä yliyrittämisen piikkiin voi laittaa. Tulimme ihan järkevällä ja rauhallisella ajolla siihen asti, Lappi summasi.

– Tämmöistä vaan näköjään kuuluu joskus sattua. En kyllä muista ihan viime aikoina, että olisin näin tyhmän virheen tehnyt.

Vaikka keskeytys heti rallin alkuvaiheissa laittoi mielen matalaksi, löysi Lappi silti tilanteesta jopa huumoria.

– Olo on toki turhautunut. Harmittaa tiimin puolesta ja myös oma kisa lässähti. Helpompi tällainen on silti niellä kuin jos vetää oikeasti vehkeet pihalle, kun vauhtia on liikaa. Lopputulos on toki ihan sama tuloksellisesti, mutta paremmalta tämä tuntuu kuin ulosajo, Lappi sanoi.

– Pääsin sentään pidemmälle kuin Kalle (Rovanperä) viime vuonna, että se ennätys on nyt mulla.

Todennäköisesti Lappi pystyy jatkamaan kisaa lauantaina, vaikka kunnon tulosta mies ei enää voikaan saavuttaa.

– Auton pitäisi olla ihan kunnossa, mutta on minulle ennenkin käynyt niin, että auto näyttäisi olevan kunnossa, mutta sitten tuleekin tieto, että ei jatketa. Toivotaan, että voidaan ajaa huomenna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat