EK5: Kalle Rovanperä tykitti jälleen pohjat – ylivoimainen johtoasema Kroatian MM-rallissa

Toyotan Kalle Rovanperä johtaa tuntuvalla erolla Kroatian MM-rallia viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi viidennelle pätkälle pohja-ajan ja johtaa kisaa nyt 53,1 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

– Nyt on tosi likaista. Leikkauksia on niin paljon, että pitää olla tosi tarkkana, koska tämä sadekelin rengas on tosi herkkä. On vaikea arvioida, miten ja kuinka paljon pitää leikata. Katsotaan, minkälaisia aikoja muut saavat ajettua, Rovanperä summasi WRC All Liven lähetyksessä.

Neuville kärsi teknisestä ongelmasta aamupäivän lenkin päätteeksi ja joutui työntämään autonsa huoltoon. Neuville kuitenkin hyökkäsi heti iltapäivän ensimmäisellä pätkällä jääden pohjista vain 0,6 sekuntia. Samalla Neuville nousi neljänneltä tilalta toiseksi.

– Meillä oli ongelma laturin kanssa. Yritimme korjata sen, mutta se meni kokonaan rikki ennen huoltoa. Olimme aivan uupuneita, kun jouduimme työntämään autoa. Olemme kuitenkin pelissä mukana ja jatkamme taistelua, Neuville sanoi.

Kolmantena kisassa ajaa Hyundain Ott Tänak, joka on jäänyt tallikaveri Neuvillesta vain 0,6 sekuntia. Ford-kuski Craig Breen on neljäntenä reilut seitsemän sekuntia Tänakin takana.

– Oli kyllä uskomattoman vaikeaa. Osuin joka paikkaan ja kuulin hirveästi kolauksia. Olen hämmästynyt, että en kärsinyt rengasrikkoa. Vihasin joka asiaa tällä pätkällä, Breen manasi.

Ford-kuski Gus Greensmith kärsi kaksi rengasrikkoa viidennellä erikoiskokeella ja tippui tuloksissa kahdeksanneksi Oliver Solbergin, Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan taakse.

Perjantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Kroatian MM-rallin tilanne EK5/20 jälkeen:

 1. Kalle Rovanperä Toyota 50.21,5 
 2. Thierry Neuville Hyundai  +53,1
 3. Ott Tänak    Hyundai  +54,7
 4. Craig Breen   Ford  +1.02,3
 5. Oliver Solberg  Hyundai +1.59,8
 6. Elfyn Evans   Toyota +2.24,4
 7. Takamoto Katsuta Toyota +2.29,3
 8. Gus Greensmith  Ford  +2.38,4
 9. Yohan Rossel   Citroen +3.43,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat