Kalle Rovanperän uhkaajalla isoa draamaa – uupunut kuljettajapari työnsi autonsa huoltoon ja sai aikasakkoa

Kalle Rovanperän tilanne helpottui entisestään Kroatian MM-rallissa, kun Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville törmäsi ongelmiin ennen huoltotaukoa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuvillen ja kartanlukija Martijn Wydaeghen Hyundai i20 N Rally1 -kilpuri simahti Zagrebin huoltoalueen liepeillä. Tietojen mukaan Neuville ja Wydaeghe joutuivat työntämään autoa 800 metriä.

Belgialaiset selviytyivät työntöurakasta, mutta saapuivat täysin uupuneina huoltoalueen aikatarkastusasemalle. Wydaeghe ojensi aikakortin neljä minuuttia myöhässä virkailijoille, mikä tietää sitä, että Hyundai-autokunta saa 40 sekunnin aikasakon.

Neuville ja Wydaeghe olivat kilpailussa toisena 12,5 sekunnin päässä Rovanperästä aamupäivän lenkin jälkeen. Aikasakko pudottaa heidät neljännelle sijalle tallitoveri Ott Tänakin ja M-Sport Fordin Craig Breenin taakse.

– Ilmeisesti vika on laturissa, mutta tutkimme vielä tarkemmin asiaa, Hyundain tallipäällikkö Julien Moncet kertoi.

– Heidän piti työntää auto tänne, minkä vuoksi he myöhästyivät. He ovat uskomattomia. Nyt on meidän vuoromme näyttää, että me tuemme heitä ja teemme kaikkemme heidän hyväkseen. Thierry on edelleen mukana kisassa, tilanne olisi voinut olla pahempikin. Hän olisi voinut luovuttaa, mikä olisi ollut katastrofi.

Kroatian MM-rallissa ajetaan perjantai-iltapäivänä vielä neljä erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat