Esapekka Lappi sanoi sen suoraan: ”Sebastien Loeb haistatti kaikille”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi ei yltänyt kärkijoukkoihin sunnuntaina päättyneessä Katalonian MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Lappi sijoittui kilpailussa seitsemänneksi jäätyään reilun minuutin verran voittajakuljettaja Sebastien Loebistä. Yhdeksän kertaa maailmanmestaruuden voittanut Loeb ajoi kauden kolmannen kilpailunsa ja pesi kaikki MM-sarjan nykyiset huiput.

– Se on hänen lahjakkuuttaan tai sitten meidän muiden huonoutta. Kaikki varmasti yrittivät parhaansa, mutta niin hän vain tuli ja voitti. Hän haistatti kaikille v***t, Lappi täräytti suoraan Rallit.fille.

Lappi on siirtymässä ensi kaudeksi Citroenille, joten ranskalaistiimin vahva näyttö Kataloniassa lämmitti hieman suomalaista.

– Katopas, kun Sitikka voitti, Lappi hihkaisi.

– Mutta onhan Loeb melkoinen taikuri kuljettajaksi. Meikäläisen käsillä ei ehkä olisi voitettu. Mutta yleisesti ottaenkin on kiva, että Citroen voitti ja saatiin uusi voittajatiimi tälle vuodelle. Loeb on silti ihmeellinen jätkä, mutta juuri siksi hän on yhdeksänkertainen maailmanmestari.

Lappi ei liiemmin hehkuttanut omaa suoritustaan kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa, mutta hän löysi jotain positiivista viikonlopusta.

– Pääsimme ainakin maaliin asti, sitä en ollut täällä ennen tehnytkään. Lauantaina vauhti oli rohkaisevaa vaikeissa olosuhteissa ja pystyimme ajamaan hyviä aikoja. Tämä sunnuntai oli sellainen välimallin päivä, Lappi summaili.

Lue myös nämä